Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE scheert hoge toppen

C21

Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE scheert hoge toppen

Bch_nationaal_tornooi___1_
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE scheert hoge toppen - © Deschuyffeleer
 
Bch_nationaal_tornooi___8_
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE scheert hoge toppen - © Deschuyffeleer
 
Bch_nationaal_tornooi___10_
Nationaal tornooi van badmintonclub HERNE scheert hoge toppen - © Deschuyffeleer
 
Dsc_0093
De finale Heren A werd gewonnen door de Belgische nummer 6, Nathan Vervaeke, Zijn tegenstrever was de Belgishe nummer 3, Frederic Gaspard - Foto ingezonden
 

Het afgelopen weekend organiseerde badmintonclub Herne in de sporthal De Hernekouter haar jaarlijks nationaal tornooi voor spelers geklasseerd van A tot D. Op zaterdag werden 224 dubbels afgewerkt en op zondag kregen de organisatoren 163 enkelspelen in aanbod. Alles te samen goed voor 411 spelers en speelsters - het absolute maximum overigens - die dan ook in de prachtige accommodaties het beste van zichzelf gaven.

Een waaier aan activiteiten
Voorzitter Johan Peetermans: “Ons nationaal tornooi behoort ieder jaar samen met het G-badmintontornooi, de veteranenontmoeting, het rolstoelbadmintontornooi,  de  recreantenontmoeting en de jeugdontmoeting tot onze toporganisaties. Onze club staat er in die zin trouwens op voor elke doelgroep een bijzondere activiteit op te zetten”.
Dat ook badmintonclub Herne (BCH) zich in de hoogste reeksen met tal van spelers en speelsters weet te tonen staat buiten kijf. “Het is dan ook daarom dat wij ons nationaal tornooi opzetten”, vervolgt de voorzitter zijn verhaal. “Zo krijgen onze mensen ook eens de gelegenheid hun kunnen voor eigen publiek te tonen”. Dat het tornooi ook door de buitenwereld wordt gewaardeerd bewees overigens de aanwezigheid van een viertal Belgische topspelers, die het niveau van het tornooi dan ook aardig wat aanzwengelde.
 
Zich thuis voelen
In haar meer dan 30-jarig bestaan heeft de club er steevast op gestaan dat elk lid er zich thuis voelt. “Daarom zetten wij ook ieder jaar een reeks van sociale activiteiten op waarbij onze leden elkaar kunnen ontmoeten buiten het eigenlijke spel”, aldus nog de voorzitter. “Zo zijn er onder meer onze nieuwjaarsrecepties, onze mountainbiketochten, onze ontdekkingsweekends en onze eindeseizoensbijeenkomsten”.
Bij BCH kunnen zowel competitief ingestelde spelers als loutere recreanten hun gading vinden. Ook de instroom van jongeren is uitermate belangrijk. Een dynamisch bestuur waakt er dan ook over dat alle leden op een degelijke ondersteuning kunnen rekenen. Zo ook de afdeling G-badminton die door de inzet van de vroegere voorzitter Sven De Rom nu toch ook al een zestal rolstoelleden in haar rangen telt. Naar de jeugd toe zijn het vooral jeugdcoördinator Marcel Kuiper en hoofdcoach Nick Vandervelden die samen met een zestal trainers het beste van zichzelf geven.
 
Een leuke sport
Hoe kan het ook anders dan dat voor voorzitter Johan Peetermans en zijn uitgebreid clubledenbestand badminton toch wel een bijzonder leuke sport is. “Uiteraard is badminton een geweldige sport”, beklemtoont de voorzitter. “Naast het aanzetten van mensen tot bewegen en het smeden van vriendschapsbanden doorheen de sport is badminton bovendien een zeer compleet gebeuren dat flink wat techniek, discipline, conditie en mentale weerbaarheid vereist”.
Nieuwe leden zijn uiteraard steeds bijzonder welkom.
 
De zeer spannende finale Heren  A werd gewonnen door de Belgische nummer 6, Nathan Vervaeke, Zijn tegenstrever was  de Belgishe nummer 3, Frederic Gaspard. De score was 21-14 14-21 22-20. Nathan Vervaeke speelt bij CSB Ixelles.
 
Meer info over de club en het lidmaatschap via www.bcherne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief