HERNE – Swingende Brueghel- en dansavond van de Mark River Band

C21

HERNE – Swingende Brueghel- en dansavond van de Mark River Band

Mark_river_band_op_14_feb_bavo
HERNE – Swingende Brueghel- en dansavond van de Mark River Band - © Deschuyffeleer
 

De Mark River Band, de big-band bestaande uit een twintigtal bijzonder gemotiveerde amateurmuzikanten uit het Pajottenland, pakt op Valentijnsdag 14 februari vanaf 19u uit met een grootse Breughel- en dansavond in het Bavocentrum in Herfelingen. Na het onvervalst Breughelfestijn staat de formatie met live music in voor een swingende dansavond.

“Goed 30 jaar terug vatten enkele muzikanten uit de zuidwestelijke hoek van het Pajottenland de idee op een big-band op te richten”, vertelt Jean Van Geel. “Al vlug werd zo The Pajot Jazz Club boven de doopvont gehouden. De formatie kende aanvankelijk flink wat bijval mede door toedoen van de dirigenten  Eric Lambert en de voormalige drummer van het BRT Jazz Orkest Armand Vandewalle. Midden de jaren 90 ebde het enthousiasme evenwel een beetje weg”.
Maar dat was buiten enkele pioniers zoals Ronny Cornet, Michel Menschaert en Rudy Sterckx gerekend. “Zij bleven hun droom koesteren en vonden een nieuw elan begin deze eeuw”, aldus nog Jean Van Geel. “In 2006 ontwierp de huidige voorzitter Wim Suys statuten en dat fundament betekende meteen een doorstart voor de Mark River Band. Sindsdien wordt er wekelijks gerepeteerd in ons lokaal in de oude kaasfabriek van Herne. De dirigenten Rudy Deslachmuylder, Willy Janssens en huidig dirigent Dany De Dobbeleer garandeerden tot op heden de muzikale kwaliteit. Met enige trots mogen wij dus zeggen dat de Mark River Band een van de weinige kwaliteitsvolle amateur big-bands uit de streek is. Vriendschap gekoppeld aan muzikale vreugde zijn dan ook onze grootste troeven”.    
Het repertoire van de big-band is alleszins zeer verscheiden. “Wij bieden zowel het klassieke big-band repertoire met nummers van Glenn-Miller en Sammy Nestico als een uitgebreid gamma dansmuziek aan. Ook geven wij feestjes graag een swingend cachet mee”, luidt het nog. Jaarlijks organiseert de Mark River Band eveneens een featuring concert waarbij een Belgisch jazz-talent in de schijnwerpers wordt geplaatst. Dit was onder meer al het geval met Bart Van Caenegem, Peter Vandendriessche, Marc Godfroid, Dieter Limbourg en Nico Schepers.
Plaatsen dienen wel vooraf gereserveerd te worden via de leden of via  markriverband@gmail.com . Deelnemen kost 20 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief