HERNE – Ook woonzorgcentrum Sint-Felix bedankt medewerkers tijdens nieuwjaarsreceptie

C21

HERNE – Ook woonzorgcentrum Sint-Felix bedankt medewerkers tijdens nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaar_st-felix_2015__7_
Nieuwjaarsontvangst personeel Woonzorgcentrum Sint-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_st-felix_2015__1_
Nieuwjaarsontvangst personeel Woonzorgcentrum Sint-Felix - © Deschuyffeleer
 

Voor de traditionele nieuwjaarsreceptie zakten de medewerkers van woonzorgcentrum Sint-Felix dit keer af naar de nabijgelegen feestzaal De Egelantier, waar zij door de directie bijzonder stijlvol werden ontvangen voor een hapje en een drankje.

De directie met algemeen directeur Wouter Van Audenaerde en directeur bewonerszorg Marc Van Nieuwenhove maakte van de gelegenheid graag gebruik om hun medewerkers te danken voor hun inzet in het voorbije jaar. Die medewerkers, van verpleging over verzorging, kiné, ergo, animatie, poetsdienst, logistieke dienst, technische dienst, administratie tot onthaal staan immers samen met de directie dagdagelijks in voor de kwaliteitsvolle zorg in de instelling. Het gebouw biedt thans huisvesting aan 60 permanente rusthuisbewoners, 4 bewoners in kortverblijf en 16 bewoners in 13 serviceflats.
“De dagdagelijkse inzet van deze medewerkers en de wetenschap die bij deze mensen leeft dat de ene discipline niet kan zonder de andere, maakt van Sint-Felix een goede plaats om er te leven”, stelde algemeen directeur Wouter Van Audenaerde.
Wachtlijsten
“Zowel valide, semi-valide als zwaar zorgbehoevende mensen uit de nabije regio vinden bij ons een warme thuis, definitief of tijdelijk en elk volgens zijn of haar zorgvraag of wens. Een goede barometer voor dit succes is ongetwijfeld de wachtlijst die aanwezig is voor elk van de drie aangeboden woonvormen, rusthuis of RVT, kortverblijf of serviceflats, vandaag assistentiewoningen genoemd”. klonk het nog.
“Toch vormen deze wachtlijsten ook een probleem. Vele mensen dienen lang te wachten alvorens ze hun intrek kunnen nemen in een kamer of een flat in Sint-Felix”, gaf de algemene directeur zijn medewerkers nog graag mee. “Daarom denkt het bestuur ernstig na over expansie of groei in bewonerscapaciteit. Zij kijkt hiervoor in de richting van serviceflats of GAW dat staat voor Groep van Assistentiewoningen. Zo is er thans een mogelijkheid om binnen de gemeente Herne en rekening houdende met de demografie van de regio maximaal 42 assistentiewoningen uit te baten”.
Uitbreiden
“Tesamen met deze expansie zal van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om het bestaande gebouw binnenin de herconditioneren. Immers een gebouw waar dagdagelijks 80 mensen leven en wonen en waar ongeveer 60 medewerkers werkzaam zijn is onderhevig aan slijtage. De opening van het nieuwe gebouw dateert dan ook al van november 1997, het moment dat de bewoners vanuit het kloostergebouw dat was gelegen vooraan aan de Lindestraat, hun intrek namen in de nieuwbouw”, blikte Wouter Van Audenaerde nog verder in de toekomst.
Tijdens de receptie werden ook de jaarlijkse laureaten gehuldigd. Deze keer waren dat Katelijne Vermeren en Marc Van Nieuwenhove voor 25 jaar dienst in Sint-Felix en Sofie Van Hassel en Cathy Van Damme voor 10 jaar dienst. Ook Lutgarde Nuyts werd als gepensioneerde tijdens het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet.
Zowel het woonzorgcentrum Sint-Felix in Herne als het zusterwoonzorgcentrum Sint-Carolus in Ternat maken deel uit van de kostendelende vereniging Solidum.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief