HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie

C21

HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie

1_nieuwjaar_2015_ovld___17_
HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_2015_ovld___38_
Elke Malotiaux en federaal volksvertegenwoordiger Tim Vandeput - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_2015_ovld___19_
HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie - Irina De Knop en Marijn Devalck - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_2015_ovld___28_
HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie - Gemeenteraadslid Thierry Deblander - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_2015_ovld_1____25_
HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_2015_ovld___46_
HERNE – Open VLD-afdeling blijft gaan voor een constructieve oppositie - © Deschuyffeleer
 

Samen met de Vrouwen Liberaal Herne en de Liberale Bond van Gepensioneerden mocht de Open VLD-afdeling van Herne op hun nieuwjaarsreceptie deze keer met de Lennikse burgemeester Irina De Knop, haar Hoeilaartse collega en tevens federaal volksvertegenwoordiger Tim Vandeput alsook de Brakelse schepen en OCMW-voorzitter Marijn Devalck, drie gastsprekers verwelkomen. Een bijzondere hulde dan weer werd postuum gebracht aan Robert Rotsaert, de vorig jaar overleden en zeer verdienstelijke penningmeester van de afdeling.

Constructief  
Voorzitter Elke Malotiaux neemt zich met haar afdeling alleszins voor ook tijdens het nieuwe jaar voluit in Herne te gaan voor een constructieve oppositie “alhoewel die dikwijls als agressief en verzuurd wordt gepercipieerd”. Maar nog volgens de voorzitter betekent constructief juist “opbouwend, iets waar men iets kan mee doen, iets dat bruikbaar is”. In die zin betreurde zij dan ook dat vele constructieve ideeën van haar partij door de CD&V-meerderheid “louter voor de fun worden neergehaald. Daarom dan ook dat wij in Herne onder de Loep, het informatieblad van de partij-afdeling, af en toe eens de feiten moeten durven neerschrijven zoals zij zijn”.
“Ook in 2015 zullen wij op hetzelfde elan doorgaan. Dat staat alleszins al buiten kijf”, aldus nog de vastberaden voorzitter. “Zo brengen wij dit jaar, mede door het succes van ons nieuw informatieblad, zeker nog twee uitgaves van Herne onder de Loep uit en blijven wij op de gemeenteraad punten naar voren schuiven die noodzakelijk zijn voor het welzijn van onze inwoners en van onze gemeente. Ook gaan wij stilaan starten met onze verkiezingscampagne voor 2018 waarbij ook alleszins de mening zal gevraagd worden van de burger bij de opmaak van ons verkiezingsprogramma. En hoe hecht ons team momenteel ook wel is, we zullen eveneens op zoek moeten gaan naar jonge mensen die geïnteresseerd zijn in ons liberaal gedachtengoed en die meteen ook de durf en het lef hebben om samen van Herne een vrijere, socialere, groenere en meer culturele gemeente te maken”.
Fusies van gemeenten liever niet
Als één van de ‘Straffe Madammen voor het Pajottenland’, de slogan waarmee zij samen met voorzitter Elke Malotiaux campagne voerde bij de jongste parlementaire verkiezingen liet de Lennikse burgemeester Irina De Knop haar scherpzinnig licht schijnen over de mogelijke fusies van gemeenten waarover de jongste tijd flink wat te doen is en te lezen staat in de media. “Zelf zie ik een nieuwe fusiegolf nog niet zo zitten. Wij zijn er immers politiek niet klaar voor. De gemeenten kregen de jongste jaren overigens reeds tal van hervormingen zoals politie, wooncodex, brandweer en  beleids- en bestuurscyclus te verwerken. Bovendien staat groter niet steeds synoniem voor goedkoper en beter”, klonk het. “Maar waar ik wel in geloof is de integratie van het OCMW in het gemeentebestuur”.
Partij van de Verlichting
Federaal volksvertegenwoordiger Tim Vandeput hield de noodzaak van een sociaal-economisch programma met minder lasten en meer netto opbrengst op werk tegen het licht: “Alhoewel wij nu in een regering zitten zonder socialisten hebben wij toch een zeer sociaal programma. Wij moeten sociaal zijn maar daarbij ook waken over onze eigenheid. Wij zijn nu eenmaal de partij van de verlichting en moeten er zorg voor dragen dat die verlichting dan ook aanhoudt”.
Een liberaal
De verrassing op de bijeenkomst was wel het verschijnen van Marijn Devalck. “Ik zie mijzelf niet als een politieker maar wel als een bijzonder sociaal bewogen liberaal. Een liberaal is iemand die vrij is, die een gedacht heeft maar ook respect opbrengt voor het gedachtengoed van anderen”, was zijn duidelijke boodschap.    
Ook provinciaal bestendig afgevaardigde Walter Zelderloo uit Dilbeek, Vlaams volksvertegenwoordiger Jo De Ro uit Vilvoorde, de nieuwe voorzitter voor de Open VLD-regio Halle Luc De Ro uit Liedekerke en de Pepingse burgemeester Eddy Timmermans kwamen in de loop van de avond de Hernse afdeling een hart onder de riem steken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief