HERNE – Directeur De Bloesem legt symbolisch eerste steen nieuwe school

C21

HERNE – Directeur De Bloesem legt symbolisch eerste steen nieuwe school

Bloesem_eerste_steen_13_feb_2015__2_
HERNE – Directeur De Bloesem legt symbolisch eerste steen nieuwe school - Foto ingezonden
 
Bloesem_eerste_steen_13_feb_2015__1_
HERNE – Directeur De Bloesem legt symbolisch eerste steen nieuwe school - Foto ingezonden
 
Bloesem_eerste_steen_13_feb_2015__6_
HERNE – Directeur De Bloesem legt symbolisch eerste steen nieuwe school - Foto ingezonden
 
De_bloesem_plans
HERNE – Directeur De Bloesem legt symbolisch eerste steen nieuwe school - © Deschuyffeleer
 

Geert Van Damme, de schooldirecteur van de vrije basisschool De Bloesem, mocht eindelijk symbolisch de eerste steen leggen van de nieuwe gebouwen voor zijn school. Die gebouwen worden ingeplant tussen de Kapellestraat en het rust- en zorgcentrum St-Felix. De nieuwbouw moet op termijn alle klassen herbergen. Thans zijn die nog verspreid over de vestigingen in de Kapellestraat, in de Stationsstraat en in Sint-Pieters-Kapelle .

Bij de eerste steenlegging kreeg de directeur de assistentie van een heus stel stoere Bob de Bouwer-kleuters. De kleuterblok wordt immers in eerste instantie afgewerkt en zou, als alles volgens plan verloopt, moeten instapklaar zijn bij de start van het komende schooljaar. De bouw van de lagere schoolklassen dan weer zou ten laatste tegen 1 september 2016 moeten afgerond zijn.
“Na meer dan 13 jaar wachten kregen we uiteindelijk groen licht om met de bouw van een volledig nieuwe schoolte starten”, doet een enthousiaste Geert Van Damme het verhaal van de jarenlange lijdensweg. “Al die tijd kregen de kinderen nog les in aftandse klassen. Daar komt nu over afzienbare tijd gelukkig wel verandering in”.
“De nieuwbouw laat ons nu meteen ook toe de drie vestigingsplaatsen samen te brengen op één hedendaagse locatie”, geeft de directeur nog mee. “Niet alleen bouwtechnisch, maar ook op pedagogisch gebied gaan we overigens de laatste technologieën gebruiken zodat ons reeds hoogstaand onderwijs er alleszins ook nog beter kan van worden”.
De Bloesem telt een schoolpopulatie die schommelt tussen de 250 en 300 leerlingen. “We verwachten nu  wel dat de nieuwbouw, die alleszins ook op expansie berekend is, extra leerlingen zal aantrekken”, blikt de fiere directeur samen met zijn team vol vertrouwen in de toekomst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief