HERNE - KVLV Sint-Pieters-Kapelle stelt jaarprogramma voor

C21

HERNE - KVLV Sint-Pieters-Kapelle stelt jaarprogramma voor

Kvlv_jaaropener__1_
HERNE - KVLV Sint-Pieters-Kapelle stelt jaarprogramma voor - © Deschuyffeleer
 
Kvlv_jaaropener__2_
HERNE - KVLV Sint-Pieters-Kapelle stelt jaarprogramma voor - Marleen Deprez - © Deschuyffeleer
 
Kvlv_jaaropener__3_
HERNE - KVLV Sint-Pieters-Kapelle stelt jaarprogramma voor - © Deschuyffeleer
 
Kvlv_jaaropener__4_
HERNE - KVLV Sint-Pieters-Kapelle stelt jaarprogramma voor - © Deschuyffeleer
 

In de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle ontving de plaatselijke afdeling van KVLV Vrouwen met Vaart met voorzitter Francine Vermeersch haar leden en sympathisanten voor het voorstellen van de nieuwe jaarprogrammering. Voedings- en gezondheidsconsulente Marleen Deprez was de gastspreker. ‘Je hebt je hart hard nodig' was het thema dat zij voor een zestigtal genodigden voorzag van toelichting. Tussendoor werden de aangeboden koffie en gebak uiteraard bijzonder gesmaakt.

“Hartinfarcten maken in België immers twee slachtoffers per uur. Een reden te meer om heel gezond te leven en je bloeddruk en cholesterol in de gaten te houden” was het uitgangspunt van de consulente. Erfelijkheid, risicofactoren, een zittend leven, stress, verhoogde bloeddruk, diabetes, hartritmestoornissen, overgewicht, verhoogd risico, gezonde voeding en voldoende beweging waren hierbij de hoofdpijlers van de leerrijke uiteenzetting.
In het jaarprogramma gaat de aandacht vooral naar de cursus ‘Leer naaien met de naaimachine’ die start op 24 februari. Ook de kookles ‘Taarten zonder oven’ van dinsdag 10 maart blijkt nu al bijzonder in de smaak te vallen. Bloemschikken met Davy Fredrix dan weer is de uitschieter voor april. In juni volgt dan een kookles met het accent op ‘Zomerse gerechten’. In augustus plant de afdeling een bedevaart naar Oostakker en de special voor september gaat richting bakkerij La Lorraine in Ninove. De gewestactiviteit met een lezing over alternatieve en klassieke genezing is de blikvanger in oktober. De winter wordt in november ingegaan met een cursus ‘Creatief met natuurlijke materialen’ en december tenslotte, de feestmaand bij uitstek, is zoals gebruikelijk opnieuw goed voor een verrassingsactiviteit. Verder worden er tussendoor ook nog tal van andere interessante activiteiten opgezet.
Inmiddels maakt de afdeling zich ook al volop op voor haar komend eetfestijn op zondag 22 maart. Voor ‘Lekker Zoet’ kan men dan beslist in volle vertrouwen terecht in de polyvalente zaal van 12 tot 19u.
Belangstellenden in het volledig jaarprogramma kunnen terecht bij voorzitter Francine Vermeersch op 02/396.15.57 of via kvlv.sintpieterskapelle@gmail.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief