HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak

C21

HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak

Sportkampen_herne_toelichting___2_
HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak - © Deschuyffeleer
 
Iedereen_wordt_kampioen
HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak - © Deschuyffeleer
 
Sportkampen_herne_toelichting___6_
HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak - Dries Baert © Deschuyffeleer
 
Sportkampen-herne
HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak - © Deschuyffeleer
 
Sportkampenherne
HERNE – Sportkampen voor kleuters en kids in een vernieuwde aanpak - Jaarprogramma 2015 © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke sportdienst gaat voortaan voor een vernieuwd sportief vakantieaanbod voor jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar. Draaischijf blijft uiteraard het sportcomplex De Hernekouter. De praktische organisatie dan weer komt nu wel de vzw Sportigo toe. Ook nu beloven de kampen stuk voor stuk zinvolle, kwaliteitsvolle en bovenal leuke vakantiebestedingen te worden. De kampen staan open voor zowel kinderen uit Herne als uit andere gemeenten.

Om praktische redenen besliste de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert de sportvakantiekampen uit te besteden. Het is dan ook de vzw Sportigo die er zo vanaf de komende paasvakantie zorg voor draagt dat de jonge sportievelingen uit de regio dolle pret en keitoffe sportkampen kunnen beleven in en rond De Hernekouter. Sportigo staat alleszins voor een bruisende vereniging die kleuter- en kidskampen organiseert tijdens schoolvakanties. Sportigo gaat dan ook uit van een warme en familiale omgang onder de leiding van gediplomeerde monitoren. 
Hoofdmonitor bij Sportigo is Dries Baert uit Gooik. Hij is leraar lichamelijke opvoeding en geeft derhalve les in de basisscholen van Gooik en Pepingen. Al ettelijke jaren is hij één van de draaischijven van soortgelijke kampen in de Gooikse sporthal De Koornmolen. Gewapend met een pak ervaring is hij dan ook van plan, samen met zijn zorgvuldig geselecteerde monitoren, om ook van zijn Hernse sportkampen een heus succesverhaal te maken.
“Onder het motto ‘Iedereen wordt kampioen’ is het de monitoren er ten allen tijde om te doen dat ieder kind zich op de ene of andere manier zich ook eens kampioen kan voelen”, zegt Dries Baert. “Zo wordt er ook ruime aandacht besteed aan activiteiten die niet louter als sport kunnen bestempeld worden. Een verhaal, een lied, een mop, een tekening, …..maken beslist ook deel uit van de dagelijkse ingrediënten zodat de sportkampen steeds uitgroeien tot een leuke bedoening voor alle deelnemers”.
Ter ondersteuning van de nieuwe aanpak werd een kersverse website in het leven geroepen. Via www.sportkampenherne.be of de hoofdmonitor Dries Baert (0477/92.41.36) kunnen dan ook antwoorden verkregen worden op vragen als hoe oud moet ik zijn voor de kleuterclub, hoe oud moet ik zijn voor een sportkamp, hoe schrijf ik me in voor een sportkamp, hoeveel kost een sportkamp, hoe betaal ik voor een sportkamp, waar gaan de Sportigo sport- en kleuterkampen door, van hoe laat tot hoe laat gaat een sportkamp door en is er opvang voorzien.
De kampen lopen iedere dag van 9 tot 16u. Opvang is voorzien vanaf 8u en tot 17u.
Een overzicht van het jaarprogramma: zie afbeelding
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief