HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd

C21

HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd

1
HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd - © Deschuyffeleer
 
7
 
2
HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd - © Deschuyffeleer
 
3
HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd - trainer-coach-secretaris Geert Vandervelden - © Deschuyffeleer
 
9
Trainer-coach-secretaris Geert Vandervelden - coach en kapitein Jelle Defrijn - © Deschuyffeleer
 
4
HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd - Voorzitter Jacques Allebos © Deschuyffeleer
 
5
HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd - Burgemeester kris Poelaert © Deschuyffeleer
 
6
HERNE – Kaatsclub Kokejane blijft steevast investeren in de jeugd - Schepen van Sport Patrick Devos © Deschuyffeleer
 
8
Koninklijke Kleine Handbalspelers Kokejane (KHK) - Bestuur 2015 - © Deschuyffeleer
 

Ook dit seizoen blijft kaatsclub de Kleine Handbalspelers Kokejane onder de impuls van haar gedreven trainer-coach-secretaris Geert Vandervelden voluit geloven in aankomende talentvolle jonge kaatsers om zonder al te veel kopzorgen de competitie in 2de Nationale rond te maken. Met Maxence Dupont (21) van Tourpes en van Thibaut Dehandschutter (21) van Oeudeghien haalde de club alvast opnieuw twee beloftevolle kaatsers in huis. Domper in het huishouden van de club was wel de onverwachte beslissing van groot-midden Vincent Cuvelier om met het competitiekaatsen te stoppen. Schepen van Sport Patrick Devos kwam de ploeg alvast een goede vaart toewensen.

In een bijzonder spannende competitie wist de immer bruisende ploeg van voorzitter Jacques Allebos zich vorig seizoen zonder al te veel problemen te handhaven in 2de Nationale. Met het inpassen van nieuwkomers Stéphane Thelis, die inmiddels alweer de ploeg verlaten heeft, en zeker van de thans amper 18-jarige Guillaume Dehandschutter uit het nabije Bever leek de toekomst de komende jaren dan ook verzekerd. Maar dat was buiten het onverwachte vertrek van Vincent Cuvelier, volgens kenners de beste groot-midden uit 2de Nationale, gerekend. Zijn beslissing om niet langer aan competitiekaatsen te doen sloeg dan ook bij het bestuur in als een donderslag bij heldere hemel.
Bijzonder talentrijke jongeren
De dynamische ploeg van Kokejane kon dan ook niet bij de pakken blijven zitten om zich afdoend te wapenen voor de nieuwe competitie. Coach Geert Vandervelden: “Trouw aan onze politiek om naast enkele ervaren kaatsers ook opnieuw enkele jongeren de kans te geven zich bij ons klaar te stomen voor het werk in de hoogste afdeling belandden wij in onze zoektocht bij Maxence Dupont  van Tourpes en bij Thibaut Dehandschutter, de broer van Guillaume, die voor Oeudenghien speelde. Wij weten zeker dat beiden hun plaats waard zijn doch allicht nog veel moeten bijleren maar dat zij dat ook effectief willen waarmaken”.
Voorzitter Jacques Allebos heeft alvast een goed oog in de samenstelling van zijn polyvalent clubteam: “Guillaume aan de koord en als achterman, Thibaut als groot-midden en Maxence als koordspeler en klein-midden worden nu omringd door de ervaren blijvers zoals kapitein en koordspeler Jelle Defrijn, achterman Sebbe Loncke en klein-midden Johan Ost. Een mooie mix van jong talent en ervaring. Wat moeten wij als ploeg nog meer hebben?”
Voorbereiding verloopt vlot
De voorbereiding van de ploeg loopt alleszins bijzonder vlot. “Omdat ik overtuigd ben dat het mentale een uiterst belangrijke rol speelt zijn wij dit jaar aan de slag gegaan met eco-trainingen. Het concept is dat sporters uit hun comfortzone gehaald worden en er gewerkt wordt rond items zoals snelheid, weerbaarheid, wendbaarheid, het wij-gevoel en winnen”, verduidelijkt Geert Vandervelden. “Ook kregen onze spelers alweer de kans om aan fitness te doen en dit bovenop de specifieke kaatstrainingen in de sporthal. Ook trekken wij binnenkort nog voor drie dagen naar een immer verrassend trainingskamp in Friesland. En stilaan komen er ook de eerste trainingsluttes aan”.
Ook dit seizoen belooft het weer een spannende competitie in 2de Nationale te worden met tal van streekderby’s door onder meer de komst van Bever en van de ploeg van Herne-centrum. De overige tegenstanders zijn Terjoden, Montroeuil, Herdersem, Kastel, Grimminge, Conjoux, Waret, Ninove, Hamme-Zogge, Ogy en Bassilly. Het is dan ook uitkijken naar de eerste competitiewedstrijden om te zien welke ploegen gaan voor de titel en welke teams het moeilijk zullen hebben om de degradatie te ontwijken. Nu al een uitgesproken titelkandidaat naar voren schuiven is dan ook haast onmogelijk.
Kermisderby  
Kermiszondag 10 mei wordt alleszins een bijzondere dag in het kaatswereldje van Herne. Want precies die zondagnamiddag staat het eerste derby Herne-Kokejane op de kalender.
De eerste oefenlutte komt er al aan op zondag 15 maart in Ninove. De eerste wedstrijd voor de competitie dan weer staat thuis geprogrammeerd op 1 mei tegen Terjoden.
Als eerbetoon aan de vorig jaar overleden secretaris Luc Allebos treden de veteranen ook dit seizoen aan in de Beker der Markvallei. De tegenstanders hier zijn Pallieters, Spoor 3, Idegem, Herne-Statie en La Luna. De Supercup in dit verband gaat door op zaterdag 29 augustus bij de club van Herne-Statie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief