HERNE - Kriek- en Mattentochten verleiden haast 3700 wandelaars

C21

HERNE - Kriek- en Mattentochten verleiden haast 3700 wandelaars

Kriek_en_mattentochten_2015___17_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2015___1_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2015___2_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2015___3_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2015___4_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_collage
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2015___13_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - Controlepost Mark - © Deschuyffeleer
 
Kriek_en_mattentochten_2015___15_
Kriek- en Mattentochten verleiden 3700 wandelaars - Contolepost Sint-Pieters-Kapelle © Deschuyffeleer
 

Geruggesteund door het heerlijk lenteweertje zakten welgeteld 3696 wandelaars naar Herne af voor de 32ste  editie van de Kriek- en Mattentochten in een organisatie van de wandelclub De Marktrotters. Moe maar voldaan konden de organisatoren zo terugblikken op het beste resultaat van de jongste tien jaar. De top-3 op gebied van aantal deelnemers waren ook deze keer de Padstappers uit Geraardsbergen, de Marktrotters zelf en wsv Egmont Zottegem. Met hun drietjes alleen al waren ze goed voor bijna 600 stappers. De wandelaars konden kiezen uit zes wandelroutes met afstanden gelegen tussen de 4 en de 32 km.

Wie houdt van een pittige wandeling in het Pajottenland en dit in een enig mooi voorjaarskader kwam dan ook ruimschoots aan zijn trekken. Al vroeg in de ochtend stond het Marktrottersteam paraat om de duizenden bezoekers te trakteren op een heuse topwandeling. Ook deze keer stuurden de Marktrotters samen met Aktivia de deelnemers eens te meer op pad door de prachtige natuur in en rond Herne met zijn uitgesproken landelijke deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle en in het naburige Edingen en Mark vlak over de taalgrens.
 
Prachtig, dik in orde, super, …. en nog meer van die uitlatingen waren dan ook schering en inslag. Onder de talrijke vrolijke gezichten was er ook een jong koppeltje dat zich pas in de buurt is komen vestigen. Voor de allereerste keer schreven zij zich in voor een georganiseerde wandeling. “Voor we beslisten om ons in Herne te vestigen kwamen we hier meer dan eens rondtoeren met de wagen. We waren er van overtuigd dat het hier mooi en gezond wonen was. Na vandaag zijn we nog meer enthousiast want wat we vandaag op onze route van amper 15 km te zien kregen overtrof veruit onze verwachtingen. Voor ons werd het een maidenwandeling die beslist vraagt naar meer”.
 
Ook voor deze editie was de ruime accommodatie van de sporthal De Hernekouter in de onmiddellijke nabijheid van het station de start- en aankomstlocatie. “Zo zakten ook de Margrietstappers uit het West-Vlaamse Lichtervelde af naar Herne . Met 62 maakten zij de verplaatsing met de trein. Een formule die nog meer zou moeten gepromoot worden”, aldus voorzitter Jean-Marie Paduart. Onder meer De Duintrappers  uit Westende en Sporton Deurne uit Diest dan weer kozen voor autocarvervoer.                
 
Als ervaren en goed geölied organisatieteam hadden de Marktrotters ook nu weer enkele verrassingen in petto voor de deelnemers. Zo was er bij de start voor iedereen een gezonde appel,  mochten de kinderen onder de 12 jaar gratis deelnemen en werd al voor de derde keer op rij de Cesarbier-trofee op gang getrokken. Die trofee beloont alle wandelaars die doorheen het jaar zowel deelnemen aan de Kriek- en Mattentochten als aan de Urbanustochten als aan de Eindejaartochten van de club met een 75cl-fles Cesarbier.      
 
Het deelnemersveld telde toch ook nog goed 1400 wandelaars die alsnog niet aangesloten zijn bij een wandelvereniging evenals 115 wandelaars die lid zijn van Franstalige wandelclubs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief