HERNE – Kunstenaar-beeldhouwer Roger Schrije overleden

C21

HERNE – Kunstenaar-beeldhouwer Roger Schrije overleden

Roger_schrije_1945-2015
HERNE – Kunstenaar-beeldhouwer Roger Schrije overleden - © Deschuyffeleer
 

In het algemeen stedelijk ziekenhuis van de campus Geraadsbergen is afgelopen dinsdag kunstenaar-beeldhouwer Roger Schrije, lid van de plaatselijke kunstenaarskring Hernia, komen te overlijden. De overledene was een bijzonder gekend kunstenaar in de wijde omgeving.

Roger Schrije zag het levenslicht in Sint-Pieters-Kapelle nu goed 70 jaar geleden. Twee keer werd hij vereerd met de cultuurprijs van de gemeente Herne. In verschillende kerken her en der in het Pajottenland staan verschillende beelden van zijn hand uitgestald. Hij hield zich overigens ook bezig met kunstige restauraties van allerlei beelden. Eén van zijn voornaamste creaties is wel het Kartuizerstandbeeld aan het gemeentehuis in Herne. Ook de zonnewijzer op het rondpunt in Kokejane is één van zijn realisaties. Zijn laatste tentoonstelling dateert van juli vorig jaar in de St-Pauluskapel in Galmaarden.
De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 14 maart om 11u30 in de Sint-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne en wordt gevolgd door de bijzetting in de familiekelder op de begraafplaats van Galmaarden.
Roger Schrije kan ook een laatste groet gebracht worden in het funerarium van Uitvaartzorg Van den Driessche-Premereur op het Marktplein in Galmaarden op vrijdag 13 maart tussen 18 en 19u.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief