HERNE – Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg

C21

HERNE – Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg

Ongeval_jvb_herfelingen_14_maa_2015__3_
HERNE – Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg - © Deschuyffeleer
 
Ongeval_jvb_herfelingen_14_maa_2015__6_
HERNE – Dodelijk ongeval met motorrijder op Assesteenweg - © Deschuyffeleer
 

Deze avond iets voor 20u is een motorrijder om het leven gekomen bij een aanrijding met een tractor op de Assesteenweg in Herfelingen. Bij een inhaalmaneuver van een rij voertuigen kon de motorrijder, Jean V.B. uit Kester, niet tijdig meer invoegen op de rijstrook van zijn rijrichting en kwam zo frontaal in botsing met een tegemoetkomende tractor uit de andere rijrichting. Voor het 48-jarig slachtoffer kon geen hulp meer baten.

Volgens ooggetuigen haalde de motorrijder aan een hoge snelheid een rij voertuigen in die reden in de richting van Edingen. Die voertuigen reden achter een voertuig met een trailer. De motorrijder zou te laat gemerkt hebben dat hij niet meer tijdig opnieuw kon invoegen op zijn rijstrook om de tegemoetkomende tractor van het landbouwbedrijf Derijcke die in de richting Herfelingen reed te ontwijken. De motorrijder kwam in botsing met het linker voorwiel van de tractor. Hierdoor werd hij met zijn moto weggeslingerd en kwam zo naast de rijbaan terecht.
In eerste instantie kwamen de hulpdiensten van de brandweer van Edingen ter plaatse en kort nadien ook deze van de brandweer van Tollembeek. Ook een MUG-ploeg kwam in versterking. De reanimatiepogingen waren echter tevergeefs. Het slachtoffer overleed dan ook ter plaatse.
De jonge bestuurder van de tractor verkeerde door het gebeuren in shock. Gelet op de verschillende getuigenissen oordeelde de dienstdoende magistraat van het parket van Halle-Vilvoorde dat er geen verkeersdeskundige diende ter plaatse te komen. Door het ongeval was de Assesteenweg enige tijd voor alle verkeer afgesloten.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief