HERNE – Plantenruilbeurs en workshops ‘Aarde-nd-werk’ van Landelijke Gilden

C21

HERNE – Plantenruilbeurs en workshops ‘Aarde-nd-werk’ van Landelijke Gilden

Plantenruilbeurs_dominicanesses_april_2014__1_
HERNE – Plantenruilbeurs en workshops ‘Aarde-nd-werk’ van Landelijke Gilden - © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse grootse plantenruilbeurs in een gezamenlijke organisatie van de Landelijke Gilde-afdelingen van Herne, Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle gaat dit jaar door op zaterdag 11 april vanaf 13u30 in de tuinen van het Dominicanessenklooster. Tijdens de ruilbeurs zijn er nu ook twee workshop ‘Aarde-nd-werk’ die overigens passen in het kader van ‘De Smaakkaravaan’ van Landelijke Gilden.

De plantenruilbeurs is ook deze keer de klassieke afsluiter van de cursus tuinieren. Alle tuin- en plantenliefhebbers zijn er dan ook bijzonder welkom. “De deelnemers die planten wensen te ruilen bieden zich best aan vanaf 13u30. Zij kunnen dan al onderling planten ruilen en dit zoals steeds volledig gratis”, zegt gangmaker Frans Vanden Bosch. “En vanaf 14u30 kunnen ook alle andere belangstellenden op vrije basis planten bij de deelnemers bekomen. Ook deze transacties zijn overigens niet commercieel. De plantenruilbeurs is dan ook een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers om hun bestaand assortissement aan planten, struiken en bomen uit te breiden. Ook biedt de beurs de kans om andere tuinliefhebbers te leren kennen en ervaringen uit te wisselen”.
Nieuw dit jaar tijdens de beurs zijn alleszins de workshops ‘Aarde-nd-werk’ in het kader van ‘De Smaakkaravaan’ van het overkoepelend bestel van Landelijke Gilden. Via ‘De Smaakkaravaan’ wil Landelijke Gilden iedereen een aantrekkelijk programma bieden rond al het eetbaars uit de tuin. Het onderwerp van de demo of workshop kan heel verschillend zijn zoals toepassingen met kruiden, eetbare bloemen, onkruiden, speciale fruitsoorten en vergeten groenten. Madam Confituur, Aarde-nd-werk, herboristen, koks of fruitspecialisten maken een hapje klaar, geven uitleg en laten je nadien proeven van al dat lekkers. Of ze laten de deelnemers zelf de handen uit de mouwen steken en verrassende gerechten bereiden.
De workshops vangen aan om 14u en om 15u30. Leden van de Landelijke Gilde evenals leden van Café Courgette en Velt kunnen gratis deelnemen. Niet-leden betalen wel 13 euro. Meer info over de workshops via www.landelijkegilden.be/smaakkaravaan .
Meer info over de plantenruilbeurs en inschrijvingen voor de workshops via fransvandenbosch@skynet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief