HERNE – ’t Jeugdmuziek neemt deel aan Eurofestival in het Nederlandse Heel

C21

HERNE – ’t Jeugdmuziek neemt deel aan Eurofestival in het Nederlandse Heel

_t_jeugdmuaiek_gaat_naar_heel_nederland
HERNE – ’t Jeugdmuziek neemt deel aan Eurofestival in het Nederlandse Heel - © Deschuyffeleer
 

’t Jeugdmuziek, het jongerenensemble van de harmonie ’t Muziek, steekt op zaterdag 18 april de grens met Nederland over om er deel te nemen aan Eurofestival, een internationaal treffen voor jeugdorkesten in Heel, een deelgemeente van Maasgouw in de provincie Limburg. De afgelopen jaren heeft het festival alvast een belangrijke plaats in de wereld van de jeugdmuziek ingenomen.

Het festival wordt opgezet door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen en lokt ieder jaar opnieuw zo’n 25 jeugdorkesten uit verschillende landen. Zo nemen dit jaar voor België ’t Jeugdmuziek van Herne en jeugdfanfare Sforzando uit Hoeleden deel. Het tweedaags festival dankt zijn succes vooral aan zijn opzet en de manier van jureren. Zowel grote jeugdorkesten als leerlingenorkesten zijn er welkom. 
“Met onze deelname hopen wij niet alleen kennis te maken met het wedstrijdgebeuren. Maar vooral willen wij er met ons allen een uiterst toffe en fijne muzikale dag van maken”, zegt bestuurslid Daphne Cornet. “Niet alleen deelnemen aan het festival blijkt al een feest te zijn maar vooral ook het bekijken en het beluisteren van al die jeugdmuzikanten die voor het publiek maar al te graag het muzikaal beste van zichzelf geven”.
Het programma voorziet dat ’t Jeugdmuziek aan de beurt is op zaterdag 18 april vanaf 12u30 voor het inspelen. Om 13u15 is er dan het eigenlijk optreden. Na afloop krijgen de deelnemende ensembles dan volgens hun prestatie een oorkonde afgeleverd. Het festival gaat door in het cultureel centrum Don Bosco.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief