HERNE – Lode Mertens gastsolist op jazzconcert van De Mark River Band

C21

HERNE – Lode Mertens gastsolist op jazzconcert van De Mark River Band

Mark_river_band_jazzconcert_2015
HERNE – Lode Mertens gastsolist op jazzconcert van De Mark River Band - © Deschuyffeleer
 

De Mark River Band, de big-band uit het Pajottenland en onder de leiding van dirigent Dany De Dobbeleer, treedt op vrijdag 1 mei in de Katholieke Kring in het centrum opnieuw in de schijnwerpers met een themaconcert rond jazz. Gastsolist is dit jaar jazzmuzikant en uitzonderlijk talent Lode Mertens.

Lode Mertens, geboren en getogen in Geraardsbergen en nog steeds nauw gehecht aan zijn stad, begon met muziek in de plaatselijke stedelijke muziekschool waar hij flugelhorn en piano volgde. Later schakelde hij over op de trombone. Hij studeerde verder aan het Lemmeninstituut in Leuven en aan de jazzafdeling van het muziekconservatorium van Gent, waar hij les kreeg les van onder meer stadsgenoot Marc Godfroid. Vorig jaar hebben beiden zich in hun Denderstad overigens nog geëngageerd voor het project ‘Geraadsbergen Jazzstad’, dat dit jaar, als alles volgens plan verloopt, een eerste keer zou moeten pieken.
Wim Suys, voorzitter van de Mark River Band kent zijn jeugdvriend Lode Mertens maar al te goed en weet hem dan ook bijzonder te appreciëren: “Ik ken Lode al meer dan 30 jaar en zag hem evolueren van een zeer beloftevolle en talentrijke spring-in-'t-veld tot een van onze beste jazzmusici. Hij doceert aan het Koninklijk Muziekconcervatorium in Brussel , geeft les aan de academie in Geraardsbergen en is vast lid van het Brussels Jazz Orkest. Hij geniet niet alleen faam als solist, maar hij is ook  een internationaal  geprezen arrangeur en componist”.
Het concert vangt aan om 20u30. Kaarten in voorverkoop kosten 10 euro, aan de kassa 12 euro. Kaarten zijn te bekomen via de website www.markriverband.be of via 0477/66.63.10.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief