HERNE – Grote Prijs De Smurfen in Herfelingen opent drukke wielerlente in de streek

C21

HERNE – Grote Prijs De Smurfen in Herfelingen opent drukke wielerlente in de streek

Prijs_smurfen_herfelingen
HERNE – Grote Prijs De Smurfen in Herfelingen opent drukke wielerlente in de streek - © Deschuyffeleer
 

De komende weken worden bijzonder druk voor de wielerliefhebbers in het Pajottenland. Haast wekelijks kunnen zij dan in eigen streek hun gading vinden. Na de openingswedstrijden in Gooik en in Vollezele in het voorjaar valt wielerclub De Smurfen uit Herfelingen nu de eer te beurt de reeks lentewedstrijden in het Pajottenland te openen met hun Grote Prijs voor junioren op zaterdag 18 april.

Junioren
Met haar organisatie is de Herfelingse wielerclub, feitelijk indertijd ontstaan in de schoot van een biljartclub, inmiddels aan haar 23ste levensjaar toe. Waar in het recente verleden de club nog per jaar twee wedstrijden op de weg en een veldrit organiseerde werd dit aantal wegens de alsmaar stijgende organisatiekosten enkele jaren geleden teruggeschroefd tot één wedstrijd voor junioren en dit steevast op de derde zaterdag van de maand april. Zo dus nu ook op zaterdag 18 april.
De renners dienen in Herfelingen 13 ronden van 7 km over een licht heuvelachtig doch afdoend selectief parcours over buurdorp Heikruis af te leggen. Alle formaliteiten gaan door in het clublokaal café In de Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen. Er wordt gestart om 15u. De kalender is de club wel niet bijster gunstig gezind. Zo zijn er die dag nog 5 andere wedstrijden voor junioren voorzien en dit in Geluveld (W), Harelbeke-Stasegem (W), Buggenhout (O), Vorselaar (A) en St-Joris-Weert (B). Vorig jaar toonde Maxim Bollé (Denderleeuw) zich onder de vlakke Herfelingse kerktoren in een spurt met 12 alvast de snelste en dit voor Glen Van Herck (Beerzel) en Jarrid Janssens (Melsele).
Lentekalender
De elite zonder contract en beloften krijgen de eerstkomende weken alleszins ook nog de kans hun kunnen in het Pajottenland te tonen in Bever (22/4), Herne (29/4), St-Martens-Bodegem (9/5) en Kester (1/6). Na Herfelingen kunnen de junioren in onze regio ook nog terecht in Tollembeek (25/4), Pepingen (14/5), Galmaarden (17/5 - Provinciaal Kampioenschap), Ternat (23/5), Roosdaal (7/6) en Oetingen (24/6). En ook de nieuwelingen komen in de streek nog aan bod in St-Martens-Bodegem (14/5), Pepingen (16/5) en Roosdaal (7/6).
Tenslotte zijn er ook nog de UCI-wedstrijden Gooik-Geraadsbergen-Gooik voor Women Elite 1.1 (31/5) en de Internationale Wielertrofee voor Men Elite 1.2 in Oetingen (24/6) te vermelden.
Tot afhaken gedwongen
Jammer genoeg hebben verschillende organisatoren in Dilbeekse deelgemeenten zich genoodzaakt gezien dit jaar af te haken met hun wedstrijden door de extra hoge kosten die hen door het gemeentebestuur werden opgelegd. Dit blijkt onder meer het geval te zijn in Schepdaal en in Itterbeek. De volkse en populaire wielersport blijkt er dan toch niet bij de selecte lijst plaatselijk erfgoed gerekend te worden. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief