HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen

C21

HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen

Koers_herfelinge_2015__11_
HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - Michel Ries - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__2_
HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__4_
HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__7_
HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__9_
HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__23_
HERNE – Luxemburg boven op wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__12_
Michel Ries finishte solo voor een achtervolgende 11-koppige groep waarvan spurtbom Maxim Bollé uit Denderleeuw, de winnaar overigens van vorig jaar, zich de snelste toonde © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__15_
Michel Ries - Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__17_
Luxemburger Michel Ries winnaar wielerwedstrijd voor junioren in Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Koers_herfelinge_2015__20_
Michel Ries met zijn ploegmaten van wielerclub UC Dippach - © Deschuyffeleer
 

Michel Ries uit het Luxemburgse Olm is in Herfelingen de verdiende winnaar geworden van de 23ste Grote Prijs Smurfen, de jaarlijkse wielerwedstrijd voor junioren. Hij finishte solo voor een achtervolgende 11-koppige groep waarvan spurtbom Maxim Bollé uit Denderleeuw, de winnaar overigens van vorig jaar, zich de snelste toonde. Mede door de schrale noordenwind, het uiteindelijk vrij selectief parcours en hun aanhoudende aanvalsdrift maakten de renners er wel een boeiend kijkstuk van.

Onder een stralend lentezonnetje maakten 42 renners zich op voor de wedstijd over 13 ronden van ieder 7 km. Het moet zijn dat precies dat pril lentezonnetje aanstekelig werkte op de aanvalslust van de renners want zij maakten er van de eerste kilometer af een zenuwslopende en geestdriftige koers van. Naast de streekrenners waaronder een sterke delegatie van Cureghem Sportief en enkele beresterke Waalse junioren uit het Luikse zakten ook drie Luxemburgers, een veelbelovende krachtige Serviër aangesloten bij Cureghem Sportief, een Nederlander en een Deen naar het hart van het Pajottenland af.
Kenny Waerzeggers (Dworp), Jeffrey Van Den Nest (Roosdaal) en Gianni Van Impe (Outer) waren de eerste onruststokers. Daarna was het de beurt aan Marvin Tasset (Battice) om de aanvalstrommel te roffelen. De wedstrijd werd evenwel in een beslissende plooi gelegd tijdens de 9de ronde toen onder de impuls van Colin Heiderscheid (Luwemburg) zich in twee fasen 14 renners wisten af te zonderen van de rest van het peloton.
Op drie ronden van het einde sloop de latere winnaar Michel Ries op kousevoeten weg uit de kopgroep waarin niemand blijkbaar mede de kastanjes uit het vuur wilde halen voor spurtbom Maxim Bollé. Solo bouwde eerstejaars Michel Ries stelselmatig zijn voorsprong uit om tenslotte met 30 sec voorsprong de eindmeet te bereiken. In de spurt voor de 2de plaats toonde Maxim Bollé zich de snelste voor Yarne Van Gijseghem (Denderhoutem), Basile Vestens (Zulte) en de Nederlander Djoerd Van Dessel (Breda).
Voor een opgetogen Michel Ries, die het overigens een vrij zware koers vond, was het meteen ook zijn eerste seizoenszege. Samen met zijn ploegmaten van wielerclub UC Dippach steekt hij haast ieder weekend de Belgische grens over om aan wedstrijden te kunnen deelnemen. Zo nemen zij nu zondag ook deel aan de wedstrijd in Drieslinter. Bij Maxim Bollé, die graag een gevolg had gebreid aan zijn overwinning van vorig jaar maar nu nog gehavend was door zijn recente vrij zware val in de Ster van Haspengouw, was de ontgoocheling met zijn tweede plaats dan weer vrij groot.
Het is de eerstkomende weken in de streek wel uitkijken naar de beresterke en veelbelovende Serviër Dusan Rajovic, die uitkomt voor Cureghem Sportief en in Herfelingen zijn eerste wedstrijd in België betwistte. Pech belette hem echter zijn kansen naar behoren te verdedigen. Maar volgens de begeleiders van de ploeg van hoofdsponsor Bioagrico mogen er nog veel mooie dingen van hem verwacht worden de eerstkomende weken.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief