HERNE – Sterke Robin Stenuit spurt zijn vier medevluchters uit het wiel

C21

HERNE – Sterke Robin Stenuit spurt zijn vier medevluchters uit het wiel

Koers_herne__1_
Herne - Elite zonder contract en beloften - Als enige wedstrijd op de kalender zagen de organisatoren 145 deelnemers aan de inschrijvingstafel passeren - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne__2_
Herne - Curehem Sportief-Bioagrico - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne__3_
Herne Processiestraat - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne__5_
HERNE – Sterke Robin Stenuit spurt zijn vier medevluchters uit het wiel - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne__7_
Herne - 2de plaats voor Kevin Callebaut - © Deschuyffeleer
 
Koers_herne__6_
Herne 3de plaats voor Niels Van Dorsselaer - © Deschuyffeleer
 

Robin Stenuit uit Villers-la-Ville toonde zich de snelste van de vijftallige kopgroep in de eindspurt van de fel betwiste wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften van wielerclub De Markspurters. Hij haalde het van Kevin Callebaut (Zottegem) en Niels Van Dorsselaer (Belsele). Fabio Sinoy (Bornem) en Michaël Cools (Sint-Laureins), beiden nog beloften, eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde stek.

Als enige wedstrijd op de kalender zagen de organisatoren 145 deelnemers aan de inschrijvingstafel passeren. Onder hen ook een aantal uit of met een bijzondere link naar de gemeente. Dat was het geval voor Matthias Van Cauter, Kevin Walders, Roel Reigel, David Motte, Jonas Smulders en Joaquim Durant. Aan de keerzijde vertoonde de groep ook een uitgesproken internationaal tintje met een resem Japanners, Britten, Nederlanders, Fransen, Nieuw-Zeelanders, Australiërs, Canadezen, Esten en Zuid-Afrikanen.
De renners kregen 14 ronden van 8,5 km voor de wielen geschoven met telkenmale de beklimming van de Processiestraat en de Hollestraat in Tollembeek. Ook een vrij strakke wind mengde zich in de debatten. Dit alles maakte dan ook dat mede door de strijdlust van de renners de wedstrijd een uitermate boeiend verloop kende. Twee ronden voor het einde kwam uiteindelijk een selecte kopgroep van 18 renners aan de leiding. David Motte, David Desmecht en Niels De Rooze zagen het gevaar in en poogden in een ultieme reactie hun wagonnetje nog aan te haken. Door de strakke wind kon het trio evenwel niet optornen tegen de overmacht van de kopgroep en dienden zij zich een ronde voor het einde gewonnen te geven.
In de laatste ronde zonderden zich nog vijf renners af uit de kopgroep. Op de laatste beklimming van de Processiestraat voerden onder meer de latere winnaar Robin Stenuit en Niels Van Dorsselaer nog de forcing maar juist voor de eindspurt smolt het vijftal terug samen. In de spurt, die door de tegenwind vrij laat werd aangegaan, toonde Robin Stenuit zich met enkele sterke lendenrukken oppermachtig. In al dat geweld toonde streekrenner Jonas Smulders, lid van Cureghem Sportief – Bioagrico, zich bijzonder verdienstelijk door in het achtervolgend groepje beslag te leggen op de 16de plaats.
Voor Robin Stenuit was het meteen zijn tweede seizoenszege nadat hij eerder ook al de overwinning had behaald in Templeuve. Robin Callebaut dan weer, die tweede eindigde, krijgt stilaan last van een Poulidor-complex want ook vorige zondag in de interclubwedstrijd Grote Prijs Affligem eindigde hij nog op de tweede stek. Niels van Dorsselaer, vorige week nog winnaar van de wedstrijd in Bever, gaf ook nu blijk van zijn aanhoudende goede vormcurve doch strandde deze keer op de 3de plaats.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2015
Roland Pauwels
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief