Ook de zesdejaars leerlingen van BEVER/HERNE sluiten MEGA feestelijk af

C21

Ook de zesdejaars leerlingen van BEVER/HERNE sluiten MEGA feestelijk af

Mega_afsluiter_2015
Ook de zesdejaars leerlingen van BEVER/HERNE sluiten MEGA feestelijk af - © Deschuyffeleer
 

Het MEGA-project, dat bij de oorsprong stond voor Mijn Eigen Goed Antwoord en indertijd opborrelde vanuit de toenmalige Rijkswacht, sluit ook dit jaar zijn leerprogramma af met een grootse happening voor de leerlingen van het zesde leerjaar uit de Pajotse basisscholen waaronder ook die van Bever en Herne. Bezielster achter het hele project en het hele gebeuren is ook nu weer Bianca Van Reephingen, de intergemeentelijke preventiemedewerkster Drugs en Alcohol voor de zes gemeenten van de politiezone Pajottenland Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.

De in totaal 392 leerlingen die via hun scholen en hun 22 leerkrachten mee instapten in het project krijgen ook deze keer als afsluiter een gevarieerd programma voorgeschoteld met een toneelstuk rond drugspreventie, een quiz van het Jongeren Advies Centrum (JAC), een infobeurs en een MEGA-kinderfuif. Zij worden bovenop ook nog verwend met een gratis MEGA T-shirt en een infozakje gevuld met gadgets, folders en een tussendoortje. En tijdens de middag kunnen zij ook terecht bij de infostanden van de jeugddiensten en van het JAC.
Het  preventieproject MEGA behelst thans een 10-tal lessen in het zesde leerjaar waarbij de leerlingen worden gesensibiliseerd rond een reeks thema’s zoals veilig internetten, omgaan met stress en groepsdruk, het contacteren van de veiligheidsdiensten en het maken van goeie keuzes.  Partners van dit project zijn de zes gemeentebesturen, de jeugdregio Pajottenland, de intergemeentelijke preventiedienst Drugs en Alcohol Pajottenland, het JAC Halle-Vilvoorde, de MEGA agenten van de lokale politie Pajottenland, de Centra voor Leerlingenbegeleiding en enkele lokale sponsors.
“Met de eindhappening willen wij de kinderen niet alleen laten kennismaken met de diensten die de gemeente aanbiedt in het domein van de jeugd maar willen wij hen alvast belonen voor hun inzet tijdens de lessen”, zegt Bianca Van Reephingen.
De eindhappening met het heus feest voor de kinderen vindt dit jaar plaats op donderdag 7 mei  10u30 tot 15u in de gemeentelijke ontmoetingszaal Willem Tell in Tollembeek. Een 18-tal medewerkers leidt er deze dag in goede banen en zorgt dan ook voor een vlot verloop.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief