HERNE – Kunsttentoonstelling rond ‘Calligrafie, van ganzeveer tot …’

C21

HERNE – Kunsttentoonstelling rond ‘Calligrafie, van ganzeveer tot …’

Calligrafie_hernia_aankondiging
HERNE – Kunsttentoonstelling rond ‘Calligrafie, van ganzeveer tot …’ - © Deschuyffeleer
 

De kunstenaars gegroepeerd in de kunstkring Hernia zetten tijdens de weekends van 30 op 31 mei en van 6 op 7 juni deze keer een tentoonstelling op rond het thema ‘Calligrafie, van ganzeveer tot …’. Nieuw daarbij is dat de expositie plaats vindt op verscheidene locaties zoals de hoeve ten Driesch (Coron) in de Rendries, de raadzaal van het gemeentehuis, de bibliotheek Petrus Naghel en de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum.

“Het kunstig schrijven, calligrafie dus, heeft in de loop van de geschiedenis verscheidene vormen en dragers gehad zoals papyrus, kleitabletten, papier, zijde, steen en zelfs hout”, zegt Frank Nevens, één van de bestuursleden van Hernia. “Aan de kant van de vormen waren er het Sumerisch schrift, de hiërogliefen, de Griekse teksten, het Latijns alfabet, het middeleeuws woord tot het asemic writing en de landschapscalligrafie toe. Elke historische periode had zijn eigen voorstelling en gaf er zijn eigen vorm aan. Hernia wil met de tentoonstelling de bezoekers dan ook introduceren in de wondere wereld van het schrift, dat ons overigens allen aanbelangt”.
Op de vier weekenddagen is de tentoonstelling toegankelijk tussen 14 en 18u. De inkom is gratis. De vernissage vindt plaats op zaterdag 30 mei om 14u in de schuur van de hoeve ten Driesch. Van hier uit kan ook gestart worden voor een kunstwandeling via de Waltrudismolen naar de overige drie expositielocaties.
De deelnemende kustenaars zijn Jacqueline Brulard, André Bruylandt, Julien Cochez, Lieve Depessemier, Monique Geeroms, Monique Guldemont, Hilde Maton, Frank Nevens, Kobe Nevens, Sigrid Rawoe, Ghislaine Van Diest, Jef Van Diest, Nancy Van Wichelen en Luc Wets.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief