HERNE – Drukke periode op komst voor oldtimerclub De Retro Vrienden

C21

HERNE – Drukke periode op komst voor oldtimerclub De Retro Vrienden

Dsc01844
HERNE – Drukke periode op komst voor oldtimerclub De Retro Vrienden - Met nieuw bestuurslid Wilfried Temmerman en zijn Triumph TR4 uit 1964 - © Deschuyffeleer
 
Dsc01846
HERNE – Drukke periode op komst voor oldtimerclub De Retro Vrienden - VW Splitbus pic-up 1967 van Len Pierloot uit Lettelingen - © Deschuyffeleer
 

De oldtimerclub De Retro Vrienden wacht een bijzonder druk zomerprogramma. Zo zijn er niet alleen de tochten waaraan haar leden deelnemen. Ook steken zij zelf de handen uit de mouwen voor enkele merkwaardige organisaties. En daarnaast zijn er ook nog de maandelijkse bijeenkomsten elke 3de vrijdagavond op het kaatsplein aan het gemeentehuis rond het thema ‘The Magic of Retro Cars’. Inmiddels werd ook het bestuur enigszins herschikt.

De Retro Vrienden zagen het levenslicht drie jaar terug en werden indertijd opgericht door enkele oldtimerenthousiastelingen voor en door vrienden die geen eigenbelang hebben in de club. “Met onze club willen wij de nog in België rijdende oldtimers van om het even welk merk en origine in stand houden”, zegt voorzitter Luc Appelmans. “Daarom willen wij een ledenkring opbouwen waar wederzijds respect en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Zo is het bij onze ritten niet de bedoeling onderlinge competitie aan te moedigen, doch om iedereen op zijn eigen tempo een rit te laten rijden waarbij ook oog is voor andere activiteiten”.
Pajottenland
De Retro Vrienden vonden hun vaste stek in het Pajottenland en in het bijzonder in hun clubhuis feestzalen-restaurant De Egelantier. “Dit belet ons echter niet om over gans België activiteiten te organiseren en leden uit het ganse land aan te werven. Inmiddels hebben zelfs enkele Nederlandse vrienden ook de weg naar onze club gevonden”, verklaart de voorzitter nog. “Iedereen is dan ook van harte welkom. Zelfs het bezit van een eigen oldtimer is geen voorwaarde , interesse en liefhebberij zijn ruim voldoende. En ook elk merk van oldtimer is bij ons trouwens welkom”.
Het programma-aanbod varieert dan ook van recreatieve toerritten over oldtimerweekends, meerdaagses in het buitenland, bezoeken aan oldtimerbeurzen en technische lessen, tot een gezellig samenzijn op ledenvergaderingen in het clubhuis. Naast een ledenblad, nieuwsbrieven en een website is het clubbestuur op gebied van communicatie met zijn leden ook actief via zijn facebookpagina.
The Magic of Retro Cars
Met de maandelijkse bijeenkomsten tijdens de zomermaanden rond het thema ‘The Magic of Retro Cars’ wil het clubbestuur dan weer een forum over oldtimers bieden aan zowel leden als niet-leden. Naast het tentoonstellen van wagens kunnen belangstellenden er ook iets opsteken over één of ander restauratieproject of er informatie inwinnen over onderdelen voor het rijklaar maken van hun oldtimer. De komende bijeenkomsten gaan zo door op 17 juli, 14 augustus en 18 september.
Ritten
De andere komende clubactiviteiten zijn Rijen Nederland (5/7), de Ardennenrit (18-19-20/7), Rondje Halle (2/8), Diksmuide (15/8), Hoevenementen (30/8), Geraadsbergen (13/9), de jaarmarkt Schepdaal (19/9) en de Herfstrit in het teken van Halloween (1/11).
Het clubbestuur bestaat voortaan uit voorzitter Luc Appelmans (Herne), ondervoorzitter Patrick Henrot (Schepdaal), secretaris Cécile Van Cutsem (Herne), clubadviseur Lieve Van de Vyver (Herne) en de evenementenmedewerkers Thérèse Baelde (Schepdaal) en Wilfried Temmerman (Aalst).
Meer info op www.deretrovrienden.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief