HERNE – De Rolmopsen fietsen naar Jeruzalem ten voordele van Kom op tegen Kanker

C21

HERNE – De Rolmopsen fietsen naar Jeruzalem ten voordele van Kom op tegen Kanker

Naar_de_klaagmuur_in_2015
HERNE – De Rolmopsen fietsen naar Jeruzalem ten voordele van Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 

De Rolmopsen, dat zijn de fietsende en avontuurlijk aangelegde dames Reni Thienpondt en Martine Ferdinand, plannen toekomend jaar een grote fietstocht van vier maanden en van 6.000 km naar Jeruzalem. Als alles volgens plan verloopt laten zij op 1 juni 2016 het groene Herne achter zich voor een uitdagende tocht doorheen de Balkan naar Jeruzalem in het dorre en verre Midden-Oosten. Met hun tocht willen de twee idealistisch ingestelde dames nu zo veel mogelijk geld sprokkelen ten voordele van Kom op tegen Kanker.

“Wij hopen dat geld, en uiteraard zo veel mogelijk, in te zamelen door de verkoop van kerst- en nieuwjaarskaarten, het sponseren van onze trainingstochtjes en giften”, zegt een enthousiaste Reni. “De kerst- en nieuwjaarskaartjes worden aangemaakt door kunstenaars uit de streek en zijn te koop vanaf september. Giften kunnen ten allen tijde overgeschreven worden op de rekening van Kom op tegen Kanker. En voor mee te rijden op onze trainingstochtjes vragen wij 1 euro per 10 km”, voegt Martine er hoopvol aan toe.
Die trainingstochten zijn inmiddels de komende weken gepland op 21, 26 en 29 juli en op 7 en 14 augustus evenals op elke vrijdagavond in september. Verder wordt de draad van die trainingstochten weer opgenomen in januari 2016.
Giften dan weer kunnen nu al overgeschreven worden op rekening BE03-4886-6666-6684 van de liga Kom op tegen Kanker met vermelding van het identificatienummer 110-253-465. Giften vanaf 40 euro zijn overigens fiscaal aftrekbaar.
Met hun plannen zijn de dames niet hun proefstuk toe want eerder fietsten zij al naar het Spaanse pelgrimsoord Santiago de Compostela, toch ook al een tocht van goed 2.210 km over onder meer de loodzware Frans-Spaanse Pyreneeën. Aanvankelijk was gepland dat zij de tocht naar de Klaagmuur in Jeruzalem al dit jaar zouden ondernemen maar door omstandigheden bleek dit evenwel nog niet mogelijk.
Meer info via renithienpondt@hotmail.com (02/396.06.31) of ferdinand.martine@hotmail.be (02/396.27.97). De avonturen van Reni en Martine zullen mettertijd ook te volgen zijn op de blog ‘De Rolmopsen fietsen naar Jeruzalem’.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief