HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk

C21

HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk

Ww4
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - © Deschuyffeleer
 
Ww1
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Zondagmorgen H. Mis en autowijding - © Deschuyffeleer
 
Ww2
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk -Autowijding - © Deschuyffeleer
 
Ww3
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - De kookploeg - © Deschuyffeleer
 
Ww5
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Frank van AmbiDance - © Deschuyffeleer
 
Ww6
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Lisa del Bo - © Deschuyffeleer
 
Ww7
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Bart - © Deschuyffeleer
 
Ww8
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Waanzinnig Kinderdorp - © Deschuyffeleer
 
Ww9
Waanzinnig Kinderdorp - © Deschuyffeleer
 
Ww91
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - © Deschuyffeleer
 
Ww92
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Een warm onthaal voor de bewoners van Zonnestraal - © Deschuyffeleer
 
Ww93
HERNE – Waanzinnig Weekend lokt eens te meer massa volk - Claudy Cuvelier gangmaker beachvolleybaltornooi - © Deschuyffeleer
 
Ww94
Beachvolley met de Beire van Yeire - © Deschuyffeleer
 
Ww95
Beachvolley - Het deelnemersveld van zaterdag - © Desschuyffeleer
 

Waanzinnig Weekend in Herfelingen kreeg op haar driedaags feestweekend ook nu weer een massa volk over de vloer. Trekpleisters waren vooral de fuif ‘We love the 90’s & 00’s’ met dj Squirre, dj Da Rick, Bjorn Verhoeven en Bart Reeves op zaterdagavond met meer dan 1000 entrees en de familiedag op zondag. Die massa bezoekers zorgde andermaal voor veel sfeer, pret en beleving. En hoeft het gezegd dat ook de drankjes drie dagen lang vlot over de toogbanken gingen. Zo groeide ook de inmiddels al 17de editie Waanzinnig Weekend, kort WaWe, uit tot een ware topper.

Familiedag  
 
De eucharistieviering en de autowijding in en aan de feesttent zijn de klassieke openers van de familiedag op zondag. Dit was dit jaar ook niet anders. De misviering met pastoor Kris Meskens werd muzikaal begeleid door een delegatie van de fanfare De Ware Broeders. Voor de autowijding mocht pastoor Kris Meskens samen in de hoogtewerker met Gloria Deherder. Zij mocht de pastoor, die nog herstellend is van een schouderoperatie, bijstaan voor het hanteren van de wijwaterkwast. Voor de wijding boden zich een resem wagens en andere twee- en vierwielers aan. Ook de toevallige voorbijrijdende fietsers werden rijkelijk bediend van wijwater.
 
In de namiddag was het gewoontegetrouw een komen en gaan van artiesten. Voor wie het niet zo gemunt had op een namiddagje buiten in een blakende zon kon in de feesttent genieten van een muzikaal showspektakel. Voor Frank van AmbiDance was de tent letterlijk op stelten zetten een kolfje naar z’n hand. Daarna volgde Lisa Del Bo die met haar 25 jaar podiumervaring het ietwat serieuzere lied in de schijnwerpers bracht. De namiddag werd afgerond met een optreden van Bart. Van hem kan men zeggen dat hij stilaan een vaste waarde wordt die samen met Waanzinnig Weekend is gegroeid. Met hem stegen niet alleen de temperatuur maar ook de stemming in de tent tot een klimax.
 
Kinderdorp
 
Nu al voor de tweede keer was er ook het Waanzinnig Kinderdorp met optredens van Pipo & Pipette. Verder konden de kinderen ook nog terecht in het poëtisch kapsalon, genieten van de kunsten van een ballonplooier of zich dankzij de kindergrime een leuk snoetje laten aansmeren.
 
Beachvolley
 
Het tweedaagse beachvolley-tornooi van Claudy Cuvelier of WaWe-beachvolley was eveneens opnieuw een voltreffer. Zowel zaterdag als zondag gaven de 24 ploegen met enerzijds pure recreanten en anderzijds de meer gevorderden het beste van zichzelf op de twee speelterreinen. Dit jaar kreeg Claudy de hulp van de Volleybalclub Havo van Hamont-Achel, de club van dochter Ellen.
 
Claudy Cuvelier: “Ook dit jaar dienden wij al vrij vlug de inschrijvingen af te sluiten. Naast de maximaal 24 eerste inschrijvingen hebben wij minstens 12 ploegen moeten op de reservelijst plaatsen. Of er volgend jaar dan ook geen drie speelvelden kunnen ingericht worden is een vraag waarover het bestuur zich de eerstkomende maanden zal moeten beraden”.
 
Dat het jaarlijks beachvolleybaltornooi een beetje het slachtoffer wordt van zijn eigen succes is vooral te wijten aan de gedrevenheid van zijn gangmaker Claudy Cuvelier en ook omdat er steeds wordt gezorgd voor een serieuze prijzentafel. Zo gaan alle deelnemers naar huis met een prijs. Verder zijn er supplementaire prijzen uit het gamma badhandoek, T-shirt, wijn en cava voor de winnaar per poule, de fair play-ploeg en de ploeg met het hoogst aantal gescoorde punten.
 
Spannende wedstrijden
 
Het tornooi begon zaterdag met een spannende eindstrijd in beide poules. Zo trok Havo Hamont uit het verre Limburg onder de leiding van Danny Claes aan het langste eind na een spannende zij aan zij met de Beire Va Yeire van Glenn Deherder die met slechts 14 minder gescoorde punten, de duimen moest leggen. In de andere poule was de spanning even groot en moest de ploeg De Koele Kikkers van Maaike Devits na een uitschuiver de overwinning laten aan Team Fristi van Maarten Cuvelier. Opmerkelijk was ook dat de ploeg JWB 1 van de jeugdfanfare van Herfelingen met de fair play-prijs het eerst een prijs won. De Jungleboys van Benjamin Vandenboscche uit Bogaarden dan weer scoorden 207 punten over 5 wedstrijden, maar slaagden er niet in het record van 232 punten te overtreffen.
 
Zondag begon met een fikse regenbui maar dat kon het enthousiasme lang niet temperen. De Reinaertvrienden 2  van Kevin Weverbergh uit Halle boekten in poule 1 hun zoveelste overwinning zonder puntenverlies, terwijl het zeer goed op elkaar ingespeeld team van Het Nieuwe Doel met Werner Van Cayseele outstanding was in poule 2. De Bulldozers van Jana Vandesijpe wonnen de fair play en meervoudig winnaar Top 3 haalde de hoogste score met 209 punten.
 
De feesten werden afgesloten met de inmiddels alom vermaarde Schieve Fuif.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief