HERNE – Fragmenten voor kortfilm ‘Regen en tranen’ in de Castel

C21

HERNE – Fragmenten voor kortfilm ‘Regen en tranen’ in de Castel

Regen_en_tranen__2_
HERNE – Fragmenten voor kortfilm ‘Regen en tranen’ in de Castel - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__3_
‘Regen en tranen’ van laatstejaarsstudent Thomas Deknop - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__1_
Schlagerzanger Danny Anders (Johan Knuts) werkt na een mindere periode aan zijn comeback - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__4_
Voor de selectie van de muziek in de film werkt Thomas samen met Sanseveria - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__5_
Johan Knuts - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__6_
HERNE – Fragmenten voor kortfilm ‘Regen en tranen’ in de Castel - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__7_
HERNE – Fragmenten voor kortfilm ‘Regen en tranen’ in de Castel - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__8_
Henri Spider trakteerde de aanwezigen op zijn versie van Het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Regen_en_tranen__9_
 

Op de site van feestzalen De Castel was het alle hens aan dek voor de opnamen van enkele bijzondere fragmenten van de Nederlandstalige kortfilm ‘Regen en tranen’ van laatstejaarsstudent Thomas Deknop. Vier jaar geleden koos Thomas voor de opleiding Audiovisuele kunsten aan de Sint-Lukas hogeschool in Brussel. Thans is deze Hallenaar aan zijn masterjaar toe en werkt hij uiterst gedreven aan zijn eigen afstudeerproject.

De voorbije vier jaren verkende Thomas dan ook het brede spectrum van de audiovisuele kunsten en ontwikkelde hij de nodige vaardigheden om films te maken. Met de nodige feedback van zijn begeleiders, coaches en experten in deze materie werkt hij thans, samen met een crew, aan een kortfilm waarmee hij in het najaar zal deelnemen aan een reeks internationale kortfilmfestivals. Uiteraard hoopt hij daarbij stiekem op enkele prijzen en nominaties.
Eerder dit jaar wist hij met zijn script voor de film overigens reeds hoge quoteringen te vergaren bij  het Sint-Lukas-docentenkorps. Ook was zijn scenario inmiddels al goed voor een Sabam-toelage van 1000 euro.
‘Regen en tranen’, met een speelduur van nagenoeg 25 minuten in de categorie ‘zwarte komedie’, is het verhaal van schlagerzanger Danny Anders (Johan Knuts) die na een mindere periode aan zijn comeback werkt. Die comeback wordt geruggesteund door Eddy (Frank Dingenen), een bekende regisseur. Danny is hierbij bereid zo diep te gaan om de heropleving van zijn zangcarrière te bewerkstelligen dat hij aan de eisen van zijn weldoener tegemoet komt en zijn vrouw Nathalie (Sura Dohnke) ls pasmunt in de ring gooit.
Voor de selectie van de muziek in de film werkt Thomas samen met Sanseveria. Claudine Roobaert en Freddy Danau vormen samen het muzikaal duo Sanseveria dat al heel wat jaren in het muzikale entertainmentwereldje meedraait. Zo beschikt Sanseveria inmiddels ook over een eigen opnamestudio waar naast de eigen opnames ook meer en meer materiaal voor andere artiesten wordt aangemaakt. Speciaal voor ‘Regen en tranen’ werd de slow uit 1965 ‘I’m Alone’ van de The Pick-Nicks  door Freddy Danau bewerkt en naar het Nederlands vertaald.  Als special gast was tijdens de opnames in de Castel ook Elie De Dijcker aanwezig die in de jaren 60/70 met de broers Van Laere deel uitmaakte van deze succesrijke Antwerpse Rockgroep.
Als extraatje mocht het opgekomen publiek genieten van een blitz-optreden van Henri Spider. Hij trakteerde de aanwezigen op zijn versie van Het Pajottenland. Op de tonen van Rivers of Babylon van Boney M en in een sappig streekdialect bracht hij met zijn nieuwe single dan ook een ode aan zijn heimat.
De aanwezigen mochten alleszins niet alleen rekenen op een gratis drankje maar bovenal ook op een fantastische filmervaring.
Voor de verdere filmopnames gaan Thomas Deknop en zijn team de eerstkomende dagen nog aan slag in Lettelingen en in Zemst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief