HERNE – Het gaat de Kleine Handbalspelers Kokejane dit seizoen niet voor de wind

C21

HERNE – Het gaat de Kleine Handbalspelers Kokejane dit seizoen niet voor de wind

Khk_kokejane
HERNE – Het gaat de Kleine Handbalspelers Kokejane dit seizoen niet voor de wind - © Deschuyffeleer
 

De Kleine Handbalspelers van Kokejane hebben eindelijk nog eens een overwinning beet. Tegen hekkensluiter Ninove werd thuis uitgehaald met een klinkende 13-2. Toch is alles dit seizoen geen rozengeur en maneschijn in 2de Nationale voor de mannen van voorzitter Jacques Allebos en trainer-coach-secretaris Geert Vandervelden. Hun 12de plaats in de rangschikking na 21 speeldagen strookt dan ook niet met de resultaten van de voorbije jaren waarin steevast binnen de top 6 werd geëindigd. Toch is er absoluut geen paniek aan boord van het clubschip.

“Onze mannen strijden steeds voor winst maar dit jaar met onze uiterst jonge ploeg zit het ons op bepaalde momenten niet mee”, zegt trainer-coach Geert Vandervelden. “Het team zelf zoekt steeds naar de beste oplossing en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Het wordt dan ook een seizoen waaruit wij moeten leren. Vergeet daarbij ook niet dat onze ploeg een speler van 18, twee van 21 en een van 26 jaar in haar rangen telt. Het is dus altijd zoeken naar een evenwicht en uiteraard is er ook enige druk bij de spelers zelf, alhoewel die druk noch door het bestuur noch door de coach wordt opgelegd”.
Gevaar voor degradatie is er zeker niet daar er de reeks slechts één daler dient af te stoten. Intussen heeft het bestuur al zijn transferhuiswerk voor komend seizoen afgerond. Zo verlaten de broers Dehandschutter de club. Thibaut gaat naar Isières en Guillaume trekt naar Bever. In hun plaats komen Cédric Boonaert en Antoine Huard, beiden van Maubeuge. “Dat zijn twee spelers die al flink wat ervaring hebben opgedaan en in Kokejane moeten passen”, weet de trainer-coach nog. “Johan Ost, Sébastien Loncke, Jelle Defrijn en Maxence Dupont dan weer blijven de clubkleuren trouw”.
Bezige bij Geert Vandervelden is recent ook voorzitter geworden van de Europe Wallball Pro Tour (www.prowallball.eu ). Die organisatie wil nu meer bekendheid geven aan het One Wall Handball door onder meer uit te pakken met open internationale tornooien. Het Pro Tour circuit doet dan ook alleszins België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië aan en waarschijnlijk ook heel snel Ierland. 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief