HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen

C21

HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen

Bloesem__2_
HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen - © Deschuyffeleer
 
Bloesem__1_
HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen - © Deschuyffeleer
 
Bloesem__3_
HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen - Directeur Geer Van Damme © Deschuyffeleer
 
Bloesem__4_
HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen - © Deschuyffeleer
 
Bloesem__5_
HERNE – Vrije basisschool De Bloesem ontvangt kleuters in nieuwe klaslokalen - © Deschuyffeleer
 

Op de eerste schooldag van het nieuw schooljaar mocht een bijzonder gelukkige en trotse directeur Geert Van Damme samen met zijn directieteam en de leerkrachten nu toch al de kleuters ontvangen in het splinternieuw kleuterpaviljoen met zes klasjes. Het sleepte 14 jaar aan vooraleer dit eindelijk toch kon gerealiseerd worden. Er wordt nu verder werk gemaakt van het nieuw gebouw voor de lagere schoolklassen.

Geheel passend in het aan gang zijnde bouwproject voor een gans nieuwe school werden de kinderen aan de schoolpoort verwelkomd door de directeur en de leerkrachten. Ieder schoolkind kreeg overigens een baksteen in de handen gestopt. De eerstkomende dagen zal dan met die bakstenen door de kinderen een muur worden opgetrokken die mede symbool moet staan voor het jaarthema ‘Wij bouwen aan een steengoed jaar’, waarbij overigens tijdens een bijzondere projectweek ook een bezoek zal worden gebracht aan een steenbakkerij in Ninove.
In de loop van het schooljaar zal het aantal leerlingen van De Bloesem de kaap van 230 overschrijden. Die zijn verspreid over 13 klassen. Nieuwkomer bij de leerkrachten is juf Sarah Stockmans uit Tollembeek die titularis wordt van het 4de leerjaar in de vestiging in de Stationsstraat.
Nieuwbouw
Directeur Geert Van Damme over de nieuwbouw: “Er zijn 14 moeilijke en bijwijlen ontmoedigende jaren overgegaan om eindelijk onze kinderen, althans al de kleuters, hun intrek te kunnen laten nemen in klaslokalen die naam waardig. De oude schoolgebouwen dateerden van 200 jaar terug. De tijd bleek er te zijn blijven stilstaan. Pedagogisch hebben wij al de tijd wel ons mannetje weten te staan maar op gebied van infrastructuur gaf onze school de indruk een eeuw geleden te zijn blijven stilstaan”.
“Reeds in 2001 ontvingen wij een schrijven met de melding dat de wachttijd voor de bouw van de nieuwe school minstens 4 jaar zou zijn. Het werden er uiteindelijk 14. Maar al die tijd hebben wij door te sparen, het opzetten van de gebruikelijke feestjes, het drukken van de werkingskosten en zelf de handen uit de mouwen te steken een aardig spaarpotje weten aan te leggen. Hierdoor kunnen wij nu, mede door het aangaan van een lening, zelf instaan voor het bekostigen van 30% van het bouwproject. De andere 70% worden gedragen door AGION. Ook hebben wij kunnen bereiken dat het lerarenkorps ruime inspraak heeft gekregen in het project”, aldus nog de directeur die benadrukt dat “het project voldoende ruimte en groeimogelijkheden inhoudt voor de toekomst vermits de gebouwen toelaten om en bij de 300 leerlingen onderdak te verschaffen”.
Bij het realiseren van het bouwproject kreeg directeur Geert Van Damme geregeld af te rekenen met allerlei twijfels. “Volgens de enen was het onmogelijk om als kleine school zo’n project te realiseren, volgens de anderen getuigde het dan weer van overmoed”, legt hij uit. “Wij zijn dan ook bijzonder fier dat wij er met onze ploeg toch in geslaagd zijn ons doel te bereiken en het tegenbewijs te leveren”.
Directeur Geert Van Damme kan zo dan ook met vrije handen de besprekingen aanvatten om toe te treden tot één of andere grotere scholengemeenschap in het kader van de trend tot schaalvergroting.
Om de lokale dorpsgemeenschap de gelegenheid te geven een kijkje te komen nemen in het nieuw kleuterpaviljoen houdt de school tijdens het weekend van de Achterweisjoerskermis eind september  een opendeur.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief