REGIO – Grote verkeershinder verwacht door betogende landbouwers

C21

REGIO – Grote verkeershinder verwacht door betogende landbouwers

Boerenbetoging_hinder
REGIO – Grote verkeershinder verwacht door betogende landbouwers
 

Ook onze regio blijkt niet te ontsnappen aan de gevolgen van de aangekondigde massale betoging van de landbouwers toekomende maandag 7 september. Dan trekken zij met hun tractoren naar de Europese wijk in Brussel om daar hun eisen kracht bij te zetten. Er wordt dan ook grote verkeershinder verwacht op de steenweg van Edingen naar Asse (de gewestweg N285) in Herne, Gooik en Lennik en op de steenweg van Ninove naar Brussel (de gewestweg N8) in Lennik en verder richting Dilbeek.

De politie Pajottenland roept de andere weggebruikers dan ook op die dag beide gewestwegen over het ganse traject absoluut te vermijden. “De protesterende landbouwers uit de ruime regio die maandag gaan betogen in Brussel zullen immers via die wegen met tractoren naar het kruispunt Eizeringen komen, er verzamelen en dan van daaruit in een grote kolonne vertrekken naar Brussel via de N8. Dit zal ’s morgens gebeuren tussen pakweg 7u30 en 10u00”, waarschuwt commissaris Serge Roelens.

“En wanneer de terugtocht vanuit Brussel zal worden aangevat is nog niet precies gekend. Mogelijk vanaf 16u00 à 17u00. De terugtocht vanuit Brussel zal wellicht via dezelfde wegen verlopen”, aldus nog de commissaris.

De politie voorziet alleszins begeleiding van de colonnes tractoren evenals verkeersregeling aan de voornaamste kruispunten. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief