HERNE – Vlaamse Rodeo Cross Bond reageert op lawaaiklachten buurtbewoners

C21

HERNE – Vlaamse Rodeo Cross Bond reageert op lawaaiklachten buurtbewoners

Autocros_spk
HERNE – Vlaamse Rodeo Cross Bond reageert op lawaaiklachten buurtbewoners - © Deschuyffeleer
 

Bij monde van Gunther Van den Broeck, de zoon van voorzitter Luc van den Broeck, heeft de Vlaamse Rodeo Cross Bond nu ook gemeend te moeten reageren op de lawaaiklachten van de buurtbewoners ter gelegenheid van de autocross tijdens het weekend van 12 en 13 september in de Lookaitse in de Hernse deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle. Volgens de bond hebben ook hun piloten recht op het uitoefenen van hun sport.

Vooral door de lawaaioverlast pikten buurtbewoners het toen niet dat een gemeente zoals Herne, die zich manifest wenst te profileren als Het Groene Kwadrant, alsnog toelating verleent voor het organiseren van dergelijke wedstrijden.
Met betrekking tot de geluidsoverlast minimaliseert de bond de zaken. “Zaterdag is de wedstrijd gereden vanaf 13 tot 18 uur. Zondag was dit het geval van 11 uur tot terug ongeveer 18 uur. We kunnen begrijpen dat dit lawaai teweeg brengt maar spreken over dagenlange lawaaihinder vinden wij wel wat overdreven”, luidt het bij Gunther Van den Broeck die ook benadrukt dat “de veiligheid bij de wedstrijden steeds op de eerste plaats staat”. 
Steeds volgens dezelfde woordvoerder “waren er zelfs mensen van Herne die aan de wedstrijden hebben deel genomen. Onze bond is het gemeentebestuur dan ook dankbaar dat het een gunstig advies heeft gegeven en ons toch één keer per jaar ons plezier gunt. En ook wij ontvingen al tal van steunbetuigingen van mensen die beseffen dat autocross niet enkel lawaai is”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief