BEVER / HERNE – ‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ beslist een aanrader

C21

BEVER / HERNE – ‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ beslist een aanrader

Dsc03480
BEVER / HERNE – ‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ Kris Baert - Eddy Peremans - © Deschuyffeleer
 
Dsc034591
‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ met de medewerking van de gemeente Bever, de Intergemeentelijke preventiedienst Tabak, Drugs en Alcohol van het Pajottenland, Logo Zenneland, de Seniorenraad Bever, KVLV Bever - © Deschuyffeleer
 
Dsc03463
‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ Kris Baert en Eddy Peremans - © Deschuyffeleer
 
Dsc03466_1
Intergemeentelijke preventiedienst Tabak, Drugs en Alcohol van het Pajottenland - Bianca Vanreepinghen - © Deschuyffeleer
 
Dsc03472
Burgemeester Bever Luc Deneyer - © Deschuyffeleer
 
Dsc03476
Eddy Peremans - © Deschuyffeleer
 
Dsc03490
BEVER / HERNE – ‘Hoe slapen opnieuw een zaligheid werd’ - © Deschuyffeleer
 

Het persoonlijk levensverhaal van gewezen Radio 2-journalist Kris Baert over zijn medicatieverslaving en zijn slaapproblemen lijkt vele mensen aan te spreken. Dat blijkt althans uit de grote belangstelling voor de info-avond rond verslaving aan slaappillen die de KVLV-afdeling en de seniorenraad van Bever in nauwe samenwerking met de intergemeentelijke preventiedienst Tabak, Drugs en Alcohol van het Pajottenland op het getouw zetten in de parochiezaal.

De info-avond breidde in feite een vervolg aan de eerdere succesvolle bijeenkomst over valpreventie voor de Beverse senioren in het voorjaar, toen rond het thema ‘Van slaappillen kan je vallen’. Precies in de persoon van Kris Baert vonden de organisatoren nu de geschikte spreker om het verhaal te brengen van iemand die jarenlang verslaafd was aan slaappillen maar er uiteindelijk gelukkig toch wist aan te ontsnappen. En die positieve boodschap draagt de gewezen Radio2-journalist nu met verve her en der in Vlaanderen uit ten behoeve niet alleen van de mensen die met het probleem kampen maar ook van die uit hun omgeving.      
Kris Baert kampte ruim 10 jaar met slaapproblemen. Onder meer stress en het verlies van zijn vader zorgden ervoor dat hij voortdurend lag te piekeren en de slaap maar niet kon vatten. Uiteindelijk zag hij maar één oplossing: de slaappil, alsmaar meer en meer. Zo geraakte hij er jarenlang flink aan verslaafd met alle gevolgen van dien. Tot het echt niet meer kon. Kris zocht en vond professionele hulp, maar ook het toeval speelde aardig mee onder meer door zijn medewerking aan het TV-programma ‘Ook getest op mensen’ van Marcel Vanthilt in 2009. En zo won hij, gelukkig, uiteindelijk toch zijn felle strijd tegen de slaappil.
Nu trekt de toenmalige Radio 2-journalist door Vlaanderen met dat verhaal over die moeilijke strijd. In een pakkende getuigenis-voorstelling vertelt de bevlogen gastspreker bijzonder lichtvoetig maar tevens met veel gevoel voor emotie en humor het hele verhaal. Kris schuift hierbij ook een groot aantal nuttige tips rond slapen naar voren. En rond dit alles bouwde hij ook nog een luchtige slaapquiz uit. Zijn verhaal werd inmiddels ook opgepikt door de Christelijke Mutualiteiten zodat er voor Kris op termijn nog flink wat voordrachten zitten aan te komen.
Het geheel werd doorspekt met een paar prachtige Nederlandstalige liedjes die alle te maken hebben met slapen. Voor zijn begeleiding kon hij in Bever alvast rekenen op gitarist Eddy Peremans uit Herne.
Voor al wie kampt met een verslaving aan pillen is de voordracht een welgekomen confrontatie met de gevaren die er aan verbonden zijn. Dat die alleszins goedbedoelde confrontatie dan nog bijzonder emotioneel wordt gebracht aan de hand van een zelf beleefde verhaallijn door een persoon die er jarenlang persoonlijk mee gekampt heeft maar uiteindelijk toch het licht aan het eind van de tunnel zag verheft het geheel tot een bijzonder boeiende en leerrijke beleving. Het is dan ook beslist een echte aanrader!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief