HERNE – Clubfeest van wandelclub De Marktrotters

C21

HERNE – Clubfeest van wandelclub De Marktrotters

De_marktrotters_clubfeest_2015__27_
HERNE – Clubfeest van wandelclub De Marktrotters - Het bestuur met Jean-Marie Paduart als voorzitter - © Deschuyffeleer
 
De_marktrotters_clubfeest_2015__11_
HERNE – Clubfeest van wandelclub De Marktrotters - © Deschuyffeleer
 
De_marktrotters_clubfeest_2015__3_
HERNE – Clubfeest van wandelclub De Marktrotters - Met animator Rudy Tastenoe en Henri Spider niet als zanger maar als Marktrotter - © Deschuyffeleer
 
De_marktrotters_clubfeest_2015__25_
Freddy Vanderroost de kampioen van het regelmatigheidscriterium van de club - © Deschuyffeleer
 
De_marktrotters_clubfeest_2015__16_
HERNE – Clubfeest van wandelclub De Marktrotters - © Deschuyffeleer
 

Wandelclub De Marktrotters hield haar jaarlijks clubfeest in feestzaal De Parel in Denderwindeke. Naast de huldiging van de verdienstelijke leden werd meteen ook al een tipje van de sluier van het programma voor toekomend jaar gelicht. Mede door toedoen van animator Rudy Tastenoe verliep alles ook deze keer in een opperbeste stemming.

Toporganisaties
De Marktrotters is met zijn 215 wandelaars alleszins één van de grootste clubs in de streek. En naast de grotere clubs uit de streek behalen zij met een gemiddelde bezetting van meer dan 80 wandelaars per wandeldag, weliswaar soms op meerdere locaties, procentueel allicht het beste resultaat.
Door toedoen van het dynamisch bestuur staat de club ook ieder jaar opnieuw in voor de organisatie van drie grote fel gewaardeerde wandeltochten. Hiervoor dienen zich  overigens telkenmale goed 90 medewerkers uit eigen rangen op vrijwillige basis aan om te worden ingezet. Daarnaast houdt het jaarprogramma ook naar gewoonte een vijftal busstappen naar wandeltochten her en der in het land en een driedaagse wandeltocht in het buitenland in.
Voorzitter Jean-Marie Paduart heeft op basis van zijn jarenlange ervaring als clubvoorzitter een duidelijk beeld van het type wandelaar dat zich bij de club aansluit: “Het gaat vooral over zestigers die zich door hun leeftijd meestal niet meer kunnen vinden in andere sporten ofwel het wandelen louter beschouwen als een ontspanning waarbij dan weer andere horizonten worden verkend en de gelegenheid geschapen wordt om nieuwe vriendschapsbanden op te bouwen”.
Niets wordt verplicht
Het aanhoudend succes van de club spruit volgens de clubvoorzitter dan weer voort uit onder meer maar vooral het vrijwillig karakter van de activiteiten waaraan de leden kunnen deelnemen. ”Er geldt nooit een verplichting. Ieder lid is vrij in het kiezen van zijn activiteiten en van zijn medewerking”, merkt hij minzaam als steeds op. 
Tijdens de bijeenkomst was er onder meer een bijzondere attentie voor zestiger Freddy Vanderroost uit Appelterre. Hij was het die tijdens het afgelopen seizoen voor het regelmatigheidscriterium van de club met nagenoeg 3.500 km het meeste aantal km afstapte.
Voor toekomend jaar staan alvast opnieuw al het paradepaardje van de club, De Kriek- en Mattentochten (2de zondag van maart) evenals de Urbanustochten (3de zondag van juli) en de Eindejaarstochten (3de zondag van december) op de kalender vastgeprikt. Ook de data en de bestemmingen van de busuitstappen zijn inmiddels al vastgelegd.
Eindejaarstochten in Herfelingen
Intussen maken de Marktrotters zich langzaam maar zeker ook op voor hun Eindejaarstochten van dit jaar. Die gaan door op zondag 20 december en hebben deze keer als uitvalsbasis het Bavocentrum in Herfelingen. De parcours van de kleinere afstanden houden het bij een tocht doorheen het prachtige decor van het nog echt Pajots dorp met zijn bruisend dorpsleven. De grotere afstanden doen dan weer vanuit Herfelingen verder de richting Heikruis aan.
Na afloop van die tochten krijgen de laureaten van de Cesarbiertrofee ook hun grote fles Cesarbier overhandigd. Die trofee is er voor iedere deelnemer die heeft deelgenomen aan de drie wandeltochten van de club in 2015.

Meer info op www.marktrotters.be .  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief