HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters deze keer vanuit Herfelingen

C21

HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters deze keer vanuit Herfelingen

Marktrotters_dec_2015
HERNE – Eindejaarstochten van de Marktrotters deze keer vanuit Herfelingen - © Deschuyffeleer
 

Voor de 19de editie van hun Eindejaarstochten trekken De Marktrotters naar deelgemeente Herfelingen om er de wandelsport op zondag 20 december in het daglicht te stellen en de hun Cesarbier-trofee 2015 af te sluiten. Uit parcours van 4, 6, 10, 15 en 22 km hebben de wandelaars alvast keuze naar eigen smaak. Het Bavocentrum is de draaischijf van het hele gebeuren.

Al naargelang het gekozen parcours verkennen de wandelaars in eerste instantie de dorpskern van  Herfelingen waar zij onder meer de zuivelfabriek Olympia en de Sint-Niklaaskerk, overigens nog altijd verstoken van een torenspits, ontdekken. Verder is het ook volop genieten van de vele vergezichten in dit uitgestrekt agrarisch landschap. Het Domein en het Hof Ter Rijst, de Mottenberg en de Ghellinck, de Rasbeek en de Mortagnebeek evenals de Kapel Ter Linden zijn hier de meest markante passages in de uitgezette parkoersen.
De 4 & 6 km bewandelen grotendeels de dorpskern van Herfelingen en hebben dan ook onderweg geen rustpost. De mogelijkheid om deze parcours met rolwagen te bewandelen is jammer genoeg beperkt daar de parkoersbouwer vooral geopteerd heeft voor voet-, veld- en aardewegen.
Voor de meer geoefende stappers richten de parcours vanaf 10 tot en met 22 km zich vooral op eerdere buurgemeente Heikruis. Deze deelgemeente van Pepingen nu kan prat gaan op enkele typische locaties en gebouwen zoals het rusthuis Mater Dei, de Sint-Bernarduskerk, het Domein Ter Rijst en de uitgestrekte landerijen en de Pajotse vierkanthoeven. Het enig mooi glooiend landschap is alleszins ook een bijkomende troef voor de natuurliefhebbers en de rustgenieters. De centrale rustpost werd hier ondergebracht in het Cultureel Centrum.
Na de wandeling kan er in de ruime parochiezaal van het Bavo-centrum nog rustig nagepraat worden bij een hapje en een drankje. Voor de fanaten van de Cesarbier trofee, mits voldaan te hebben aan de gestelde voorwaarden, wacht hier eveneens een mooie beloning onder de vorm van een 75 cl fles van dit lekker gerstenat.
Er kan vrij gestart worden tussen 8 en 15 u. Het Bavocentrum is gelegen langsheen de Assesteenweg (N285). Meer info op www.marktrotters.be of jm.paduart@skynet.be of 0472/63.42.08.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief