HERNE – Probus Pajottenland-Heyde opent nieuw werkjaar met nieuwjaarbijeenkomst

C21

HERNE – Probus Pajottenland-Heyde opent nieuw werkjaar met nieuwjaarbijeenkomst

Ep_3
HERNE – Probus Pajottenland-Heyde opent nieuw werkjaar met nieuwjaarbijeenkomst - Nieuw bestuur met voorzitter Michelle Cornelis en de 14 nieuwe leden - © Deschuyffeleer
 
Ep_collage_1
Nationaal coördinator Yvan Vandewalle, uittredend voorzitter Marc Bosmans, voorzitter Michelle Cornelis en regionale voorzitter Paul Van Calster - © Deschuyffeleer
 
Ep_4
Nadine De Boelpaep en Herman De Pooter - © Deschuyffeleer
 

Probusclub Pajottenland-Heyde opende haar nieuw werkjaar met een nieuwjaarsbijeenkomst in restaurant-feestzaal De Egelantier. Tijdens de bijeenkomst werd ook het vernieuwd clubbestuur voorgesteld en dit in aanwezigheid van de pas ingetreden nationale coördinator Yvan Vandewalle (Gent), de past-nationale coördinator Claudine Higuet (Mons) en de regionale coördinator Paul Van Calster (Leuven). Ook werden 14 nieuwe leden in het gezelschap opgenomen.

Probus is een vereniging van lokale clubs waarvan de leden, gepensioneerd of toch bijna, leidinggevende functies hebben bekleed in de verschillende sectoren van het overheidsapparaat, de bedrijfswereld of zelfstandige ondernemingen. De leden ontmoeten elkaar geregeld in een ontspannende sfeer via allerlei activiteiten zoals bezoeken aan bedrijven, kunsttentoonstellingen en toeristische merkwaardigheden en uiteenzettingen. De clubs worden in eerste instantie ondergebracht in regio’s en zo behoort Pajottenland-Heyde tot de regio Limburg/Vlaams-Brabant. Verder is Probus ook nationaal en internationaal georganiseerd.
Na een driejarige termijn gaf Marc Bosmans (Herfelingen) thans de voorzittersfakkel over aan Michelle Cornelis (Beert). Zij is meteen ook de eerste vrouwelijke voorzitter. Probusclub Pajottenland-Heyde zag het levenslicht een vijftal jaren terug. De club telt thans 68 leden en is daarmee één van de grootste clubs van het land. Verder bestaat het bestuur uit ondervoorzitter Ignace De Baere (Roosdaal), secretaris Godelieve Deschuyffeleer (Herfelingen), penningmeester Herman De Pooter (Lembeek), Werner Godfroid (Bever), Walter Groessens (Dilbeek) en André Deeren (Beert). Samen met de uittredende voorzitter Marc Bosmans verliet ook Nadine De Boelpaep (Herne) de initiële bestuursploeg.
Ondanks haar pril bestaan heeft de club toch al haar sporen verdiend in het Probus-landschap. Zo organiseerde zij in 2013 al de regionale ontmoetingsdag voor Limburg/Vlaams-Brabant en in 2015 de nationale ontmoetingsdag voor haar goed 110 zusterclubs in het land. Bij gebrek aan voldoende en passende accommodatie in het Pajottenland zelf diende de club evenwel beide organisaties te laten doorgaan in Edingen met zijn prachtig stadspark en zijn ruime en uitstekende mogelijkheden op gebied van catering.
Dit jaar plant de club bezoeken aan chocolaterie Valentino in Dilbeek, het museum Felix Deboeck in Drogenbos, de steenkoolmijn van Blégny, het Erasmushuis in Anderlecht, het museum Trainworld in Schaarbeek en de industriële bakkerij La Lorraine in Ninove. Verder neemt de club ook deel aan de regionale ontmoetingsdag in Hasselt en ontvangt zij ook topadvocaat Bertrand Asscherickx in haar midden voor een uiteenzetting over de hervormingen in het gerechtelijk apparaat.
Meer info op www.probus-ph.be .    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief