HERNE – Herfelingen verliest met Roger Vander Eeckt een echte dorpsbezieler

C21

HERNE – Herfelingen verliest met Roger Vander Eeckt een echte dorpsbezieler

Roger_vander_eeckt
Roger Vander Eeckt - Foto archief Godelieve Deschuyffeleer

In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst is de nacht van zaterdag op zondag Roger Vander Eeckt komen te overlijden. In juni zou hij 69 jaar zijn geworden. De overledene was al geruime tijd voorzitter van de Parochiale Werken in Herfelingen en droeg ook al ettelijke jaren met ieders waardering de eindverantwoordelijkheid voor het Bavocentrum. Met hem verliest Herfelingen dan ook een spilpersoon in zijn rijk dorpsleven.

Tijdens een heelkundige ingreep in het ziekenhuis in mei vorig jaar werd Roger getroffen door een beroerte. Hierdoor en ondanks een intense revalidatie bleef hij gedeeltelijk verlamd. Enkele weken terug werd hij bijkomend geveld door een aanslepende ziekte die hem nu fataal is geworden.
Niet alleen in Herfelingen genoot Roger ruime bekendheid maar ook in centrumgemeente Herne en in de andere deelgemeente Sint-Pieters-Kapelle. Dat valt niet alleen te verklaren door zijn jarenlange dienst bij de politiediensten, eerst als champetter in Herfelingen en nadien als veldwachter in groot Herne en als inspecteur bij de politie Pajottenland. Ook zijn liefde voor muziek als spelend lid van zowel de fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen als van de concertband Theobaldus uit Bogaarden droeg bij tot die bekendheid. Daarnaast was hij ook nog lid van OKRA.
Roger was zeer sociaal ingesteld en wist van wanten. Zo aarzelde hij dan ook niet de eindverantwoordelijkheid op te nemen voor het beheer van het Bavocentrum dat door pater Bavo samen met tal van vrijwilligers in 1983 werd uitgebouwd en omgetoverd in een heus ontmoetingscentrum voor alles wat reilt en zeilt in Herfelingen. Mettertijd nam Roger de beheerfakkel over en dit tot algehele voldoening van het ganse dorp dat zo verder uitgroeide tot een echte dorpsgemeenschap.
De uitvaartdienst gevolgd door de bijzetting in het familiegraf vindt plaats in de St-Niklaaskerk in Herfelingen op vrijdag 15 april om 10u. De samenkomst en de begroeting vinden plaats in de kerk vanaf 9u30. De fanfare De Ware Broeders en de concertband Theobaldus staan in voor het eerbetoon in de kerk en begeleiden de afgestorvene op zijn laatste tocht naar het kerkhof.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Archief Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief