HERNE – Sluwe Tibo Nevens vloert zijn metgezellen in de spurt

C21

HERNE – Sluwe Tibo Nevens vloert zijn metgezellen in de spurt

Koers_smurfen_2016__25_
In de spurt stond geen maat op Tibo Nevens die het haalde voor Ruben Apers, een eveneens bijzonder verdienstelijke Matthias Van Lysebeth (Lembeek), Wesley Mol (Nederland), Dave Verbeken (Wambeek) en Laurens Huys die ongetwijfeld de prijs van de strijdlust verdiende - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__26_
HERNE – Voor de 7de plaats - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__1_
HERNE – Grote prijs De Smurfen 2016 - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__3_
HERNE – Grote prijs De Smurfen 2016 - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__27_
HERNE – Grote prijs De Smurfen 2016 - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__33_
HERNE – Grote prijs De Smurfen 2016 - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__39_
HERNE – Grote prijs De Smurfen 2016 - © Deschuyffeleer
 
Koers_smurfen_2016__40_
HERNE – Grote prijs De Smurfen 2016 - © Deschuyffeleer
 

Haast onopvallend maalde hij mee de rondjes af maar in de finale behoorde hij tot het zeskoppig kopgroepje dat voor de bloemen kon spurten. En daarvan toonde hij zich duidelijk de sterkste. En zo behaalde provinciaal kampioen Tibo Nevens (Affligem) in Herfelingen in de 24ste Grote Prijs van wielerclub De Smurfen, na een eerdere zege in Mazenzele, meteen zijn tweede seizoenoverwinning.

Met 41 deelnemers aan de start konden de organisatoren best leven temeer daar het deelnemersveld gekruid was met tal van smaakmakers. Zo was er niet alleen een sterke delegatie van Cureghem Sportief-Bioagrico onder het goedkeurend oog van hoofdsponsor Johan Agneesens maar ook enkele veelbelovende renners uit Oost-Vlaanderen, het Antwerpse, Limburg en Nederland. De renners lieten zich dan ook niet pramen om van de wedstrijd een boeiend kijkstuk te maken. En halverwege de koers begonnen bovendien ook de regen en de koude hun duit in het spektakelzakje te doen.
Er werd gestart aan een hels tempo. Zo werd de eerste ronde van om en bij de 7 km afgelegd in minder dan 10 minuten, een absoluut record op het toch wel aardig glooiend parcours. Pechvogel van de wedstrijd werd ongetwijfeld Remco Gaytant (Idegem) want al na enkele honderden meters diende hij al het vertrek terug op te zoeken door een lekke band. En zo blijft zijn seizoenstart geenszins van een leien dakje lopen.
Laurens Huys de smaakmaker
De eerste onruststoker was Alex Colman (Moerzeke) in de tweede ronde maar het peloton liet alsnog niet begaan. Ietwat ernstiger werd de ontsnappingspoging van het duo Laurens Huys (Buggenhout) en Ruben Apers (Vrasene) tijdens de 3de en de 4de ronde doch ook nu weer was het peloton op zijn hoede. Halfweg roerde Laurens Huys alweer de aanvalstrom en deze keer duldde hij geen medevluchter. Drie ronden lang hield hij het solo vol en dit in volle regenvlagen. De regen en de koude maakten nu echter ook dat het peloton in twee stukken brak. En uit het eerste gedeelte slaagden vijf renners er alsnog tijdens de voorlaatste ronde in om hun wagonnetje aan te haken bij dat van Laurens Huys.
Met zessen ging het uiteindelijk naar de finish. In de spurt stond geen maat op Tibo Nevens die het haalde voor Ruben Apers, een eveneens bijzonder verdienstelijke Matthias Van Lysebeth (Lembeek), Wesley Mol (Nederland), Dave Verbeken (Wambeek) en Laurens Huys die ongetwijfeld de prijs van de strijdlust verdiende.

De wedstrijd werd jammer genoeg ontsierd door een vrij zware valpartij van thuisrijder Jasper Kaesemans (Bogaarden) en Antoon Scheldeman (Oudenaarde) toen zij in elkaar haakten. Gelukkig kwamen beide renners er met schaafwonden vanaf en konden zij ter plaatse verzorgd worden.    

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2016
Roland Pauwels
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief