HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities

C21

HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities

Erfgoeddag_2016_kaatsen___20_
HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities - © Deschuyffeleer
 
Erfgoeddag_2016_kaatsen___18_
HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities - © Deschuyffeleer
 
Khk
HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities - Geert Vandervelden - © Deschuyffeleer
 
Erfgoeddag_2016_kaatsen___9_
HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities - © Deschuyffeleer
 
Erfgoeddag_2016_kaatsen___11_
HERNE – De Kleine Handbalspelers Kokejane koesteren steile promotieambities - © Deschuyffeleer
 

Met de overkomst van twee polyvalente spelers met voldoende ervaring als Antoine Huard en Cédric Boonaert van Maubeuge  voelen de Kleine Handbalspelers van Kokejane zich afdoend gewapend om dit seizoen een sleutelrol te spelen in het titeldebat in Nationale 2. Het bestuur met voorzitter Jacques Allebos veranderde terzake ook al het geweer van schouders en zette zo ook al het licht op groen voor het doorstoten naar Nationale 1 voor zover de gelegenheid zich uiteraard mocht voordoen.

Sterke competitie
Er wacht de kaatsers van Kokejane nochtans geen gemakkelijke klus. “Nationale 2 werd dit seizoen beperkt tot 11 ploegen die alle elkaar toch min of meer waard zijn. Dit in tegenstelling tot vorig seizoen toen haast op voorhand al geweten was welke ploegen in de problemen zouden komen. Bovendien geldt nu ook weer het systeem van de play-offs”, geeft trainer-coach-secretaris Geert Vandervelden aan. “Het komt er dan ook op aan vooreerst in de reguliere competitie bij de eerste 8 te eindigen om alsnog nog kunnen mee te dingen naar een plaats voor promotie naar Nationale 1, de hoogste reeks. En in die play-offs wordt de puntentelling voor alle ploegen terug op 0 gezet. Zo kan in principe de 8ste uit de reguliere competitie zich alsnog via de play-offs kampioen spelen”.
“Enkel de broers Dehandschutter verlieten de ploeg en zochten andere oorden op, Thibaut naar Isières, Guillaume naar Bever. Met Johan Ost, Sébastien Loncke, Maxence Dupont en kapitein Jelle Defrijn behouden wij dan ook een stevige kern. En die kern wordt nu nog aangevuld met twee ervaren polyvalente spelers die zowel in de opslag als in de terugslag bijzonder sterk zijn”, klinkt de coach bijzonder zelfzeker. “Wel is het jammer dat de uiteindelijke beslissingen pas in de play-offs zullen vallen zowel voor de promotie als voor de degradatie”.
“En omdat zowel de spelers als de staf toch ook nog eens van Nationale 1 willen proeven, werd met het bestuur al overeengekomen dat in geval van promotie dit of een volgend seizoen wij die kans ook daadwerkelijk zullen grijpen”, verwoordt de coach verder de steile ambities van zijn team.
In de reguliere competitie opent Kokejane het seizoen met drie thuismatchen op rij. Eerst op zondag 1 mei tegen Montroeul, dan met Hemelvaartdag op 5 mei meteen een eerste streekclash met dorpsgenoot Herne en tenslotte op zaterdag 7 mei tegen Kastel. Op zondag 8 mei reist de ploeg dan af naar Wâret voor haar eerste uitwedstrijd.
Bezige kaatsbij
Er wachten bezige kaatsbij Geert Vandervelden dan ook bijzonder drukke dagen. Want naast trainer-coach-secretaris van De Kleine Handbalspelers traint hij ook nog de ploeg van Bever en is hij tevens daar bovenop ook nog eens bondscoach van de Nederlandse ploeg. Intussen bekwaamt hij zich samen met een ploeg vorsers van de universiteit van Gent in het eco-coachen waarbij er naar gestreefd wordt de spelers duurzaam zowel fysiek als mentaal steeds paraat te houden zowel in hun sportcarrière als in hun privéleven. “En als voorzitter van de Europese Pro League droom ik er ook van op termijn het one wall-handbal tot een olympische sport te laten erkennen”, geeft een immer vastberaden Geert nog aan. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief