Liberale Bond van Gepensioneerden heet voortaan Vief HERNE

C21

Liberale Bond van Gepensioneerden heet voortaan Vief HERNE

Vief
Liberale Bond van Gepensioneerden heet voortaan Vief HERNE - © Deschuyffeleer
 

Vief Herne is de nieuwe naam van de bond van gepensioneerden van Herne, Sint-Pieters-Kapelle en Herfelingen. De nieuwe naam en het bijhorend nieuw logo zullen dan ook geleidelijk in alle correspondentie en bij alle activiteiten geïntroduceerd worden.  

“LBV, de Liberale Beweging voor Volksontwikkeling, fungeerde tot op heden als koepelorganisatie voor de talrijke lokale seniorenverenigingen bekend onder de namen Liberale Bond voor Gepensioneerden, de Liberale Vereniging voor Socio-culturele Werking, de Liberale Beweging voor Minder-validen en 50 Actief”, verduidelijkt voorzitter Jeannine Berckmans. “Al een tijdje leefde evenwel de behoefte om in al die benamingen meer eenheid te scheppen en om het imago als ouderenvereniging nieuw leven in te blazen. Een naamsverandering lag dan ook voor de hand. Bij de keuze van een nieuwe naam werd echter niet over één nacht ijs gegaan. Een landelijke werkgroep besprak en evalueerde de vele suggesties en koos uiteindelijk voor Vief. Er werd gekozen voor Vief omdat het makkelijk uitspreekbaar is, kort, krachtig, actief en plezant. Vief is dus geen afkorting of letterwoord, maar wordt in zijn geheel gebruikt als nieuwe roepnaam voor de vereniging”.
“Overigens blijft de basisfilosofie van Vief Herne hetzelfde als die van de Liberale Bond voor Gepensioneerden en dat is, in principe, elke 3de donderdag van de maand het organiseren van allerlei animaties, volkspelen, informatiesessies, opleidingen, computer- en tabletcursussen evenals uitstappen onder meer naar theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten”, vult zij nog enthousiast aan. “Bovendien is in het lidgeld ook steeds een lekker etentje inbegrepen. Iedereen is er altijd welkom. Ambiance en gezelligheid zijn steeds verzekerd. Met een fris imago en een nieuwe naam wil Vief Herne zich nu overigens ook richten tot de jongere generatie gepensioneerden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief