HERNE – Art meets Music in de Sint-Petrus en Pauluskerk

C21

HERNE – Art meets Music in de Sint-Petrus en Pauluskerk

Affiche
HERNE – Art meets Music in de Sint-Petrus en Pauluskerk - Affiche
 

Op vrijdag 27 mei slaan kunstkring Hernia en het harmonieorkest 't Muziek de handen in elkaar om met Art meets Music een uitdagende symbiose te brengen tussen haar kunstwerken en zijn muziek en dit in het stijlvolle kader van de Sint-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Hierbij gaan kleuren over in muziek en laten de kunstenaars zich inspireren door muziek. Het spektakel start om 20u30.

Het geheel belooft alleszins een uniek project te worden. Bij hun streven naar harmonieuze vorm en schoonheid hebben de kunstenaars zich laten inspireren door taal en gevoelens in de muziek. Geprojecteerd op groot scherm kunnen de aanwezigen ontdekken hoe de kunstenaars zich dan ook inleven in de kleurrijke wereld van beschrijvende, meditatieve en vrolijke creaties van toondichters.
De gevoelens en de beelden die de kunstenaars bij het beluisteren van de harmoniemuziek ervaren, beelden ze uit in hun kunstwerken. De voor de gelegenheid gecreëerde 11 kunstwerken zijn niet alleen via projectie op groot scherm tijdens het concert te bewonderen, maar zij kunnen ook nog nadien aanschouwd worden in de tentoonstellingsruimte van de kerk.
De presentatie is in handen van Sophie Verbeke, lerares Woord aan de afdeling van de muziekacademie in Herne.
De muziek wordt live gebracht door het plaatselijk harmonieorkest ’t Muziek. De algemene leiding berust bij zijn dirigent Diederik De Roeck.
Kaarten in voorverkoop aan 10€ bij de leden van ’t Muziek Herne, tmuziekherne@gmail.com of Electro Service Timmermans Herne. Aan de kassa kosten de kaarten 12€.
Meer informatie via Petra Condijts (0498/61.47.66).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief