HERNE – ATK Kokejane behaalt ‘Uitmuntendheid’ op het provinciaal toneeltornooi

C21

HERNE – ATK Kokejane behaalt ‘Uitmuntendheid’ op het provinciaal toneeltornooi

Groepsfoto
HERNE – ATK Kokejane behaalt ‘Uitmuntendheid’ op het provinciaal toneeltornooi - Foto ingezonden
 
20160615_214628-1_resized
HERNE – ATK Kokejane behaalt ‘Uitmuntendheid’ op het provinciaal toneeltornooi - © Deschuyffeleer
 

Met hun jongste productie ‘De Palma’ in december vorig jaar in het Baljuwhuis in Galmaarden behaalde theatergezelschap ATK Kokejane de categorie ‘Uitmuntendheid’ op het provinciaal toneeltornooi. Tijdens de proclamatie in Jezus-Eik mocht een delegatie van het gezelschap de felbegeerde prijs in ontvangst nemen uit handen van gedeputeerde voor Cultuur Tom Dehaene. Aan de uitermate positieve beoordeling zijn alleszins ook extra subsidies voorzien.

De jury was vol lof over de eigenzinnige stukkeuze, de sterke acteerprestaties, de vakkundige regie en de getalenteerde techniek- en decorploeg. Na vele jaren in ‘eerste afdeling’ zette de toneelgroep nu met haar bijzonder sterke prestatie rond ‘De Palma’ de kers op de taart met de hoogste onderscheiding in het amateurtoneel. Bij zijn beoordeling spreekt de jury zich uit over een resem factoren zoals de moeilijkheidsgraad, de originaliteit, de vertolking, de regie, het decor en de costumering.
Amateur Toneel Kokejane (ATK) neemt om de drie jaar deel aan het tornooi. Vorig jaar namen in totaal 30 toneelverenigingen deel. Voor de sterke prestatie op de planken in ‘De Palma’ tekenden Conny Dekens, Nadine Van Holder, Bernadette Van Eesbeek, Viviane De Vries, Céline Liemans, Bjorn Van den Steen, Guy Vanden Eynde en Filip Barbé. De regie was in handen van Hugo De Wulf. En ook de voltallige decor- en technische ploeg kweet zich uitstekend van haar taak.
Aangemoedigd door de bekomen waardering voor hun werk vanuit de provincie maakt het theatergezelschap zich inmiddels op voor haar nieuwe productie in het najaar. Dit keer gaat het om een reeks van een achttal één-acters die het leven verhalen van een gehuwd koppel vanaf hun huwelijksreis, bij momenten tragisch en bij momenten bijzonder komisch. De regie is dit keer in handen van Stef Danhieux.
Meer info op www.atkokejane.be.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief