HERNE – KWADRANTplus steekt muzikaal van wal

C21

HERNE – KWADRANTplus steekt muzikaal van wal

Kwadrant_plus_1
HERNE – KWADRANTplus steekt muzikaal van wal - © Deschuyffeleer
 

In Herne rijst nu ‘KWADRANTplus ’ op. Een feitelijke vereniging die hiermee vooral iedereen wil aanspreken in ’t Groene Kwadrant en vooral ook voor iedereen een luisterend oor wil zijn. Meningen, opvattingen, ideeën over het wel en wee in de gemeente of daarbuiten zijn onderwerp van gesprek, dialoog en overleg. De nieuwe vereniging wenst zich alvast op een originele manier aan het grote publiek voorstellen. En dit doet zij met een muzikaal evenement met Bl!ndman-Sax op vrijdag 5 augustus om 18u in de St-Petrus en Pauluskerk in Herne.  

“Als ‘KWADRANTplus DENK MEE’ vangt men voor 2016-2017 aan met een aantal thematische gesprekavonden”, zegt communicatieverantwoordelijke Elke Malotiaux. “Voor de toekomst en de leefbaarheid in een landelijke gemeente wil men eerst vooral nieuwsgierig zijn. Positieve ontwikkelingen en concrete aanpak ten lande op het vlak van ruimtelijke ordening, gemeentelijke financiën, cultuur en sport, veiligheid en participatie worden opgespeurd. In het daaropvolgende werkjaar 2017-2018 is het de bedoeling om visies hieromtrent te ontwikkelen die het gemeentelijk beleid kunnen dienen, beïnvloeden, ondersteunen en zelfs vorm geven”.
Uit een folder, te lezen op www.kwadrantplus.be , blijkt ook dat de vereniging de mogelijkheid wil en kan bieden aan leden met politieke ambities om ‘KWADRANTplus DOE MEE’ te vormen om dan vanuit hun visie vanaf 2018 deel te nemen aan het bestuur van ’t Groene Kwadrant. Voorzitter Paul Beyl vindt alvast “dat die leden en iedereen overigens hierbij winnen. Meningsverschillen, uiteenlopende visies en genuanceerde standpunten zijn er altijd. Verenigen, praten en tot een vergelijk komen is een creatief, sociaal proces en vormt een groter draagvlak om beslissingen te nemen en te ondersteunen. Duurzaam beleid is een grotere waarborg voor een dynamische samenleving in een welvarend Groen Kwadrant”.
Bl!ndman-Sax
De kersverse vereniging steekt muzikaal van wal met een optreden in avant-première van Bl!ndman-Sax met als thema ‘Water & Fire / Handel Revisited’. Eric Sleichem en organist Reitze Smits bewerkten daartoe twee iconische werken van Handel, ‘The Water Music suite’ en ‘Music fort he Royal Fireworks’. Het is overigens al de derde keer dat Bl!ndman-Sax in Herne optreedt in een avant-première.
Het gekleurd gezelschap van de initiatiefnemers bestaat uit Paul Beyl, Jacques Borgenon, Geert Coene, Nestor Cochez, Thierry Deblander, Elke Malotiaux, Michel Menschaert, Annie Meulenijser, Wilfried Ost, André Tiels, Ivan Van Hassel, Johan Vonckers.
Meer info over de nieuwe vereniging is te vinden op www.kwadrantplus.be en kan via info@kwadrantplus.be of via contact met een initiatiefnemer of via voorzitter Paul Beyl (sms of bel 0474/45 48 31).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief