HERNE – Notenleerklas in Sint-Pieters-Kapelle start in september

C21

HERNE – Notenleerklas in Sint-Pieters-Kapelle start in september

Fanfare_notenleer_2016
HERNE – Notenleerklas in Sint-Pieters-Kapelle start in september - © Deschuyffeleer
 

Mits minstens 10 inschrijvingen slaan de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving en de bij-afdeling Herne van de gemeentelijke academie voor Muziek, Woord en Dans van Gooik daadwerkelijk de handen in elkaar voor het opzetten van een cursus notenleer vanaf september in Sint-Pieters-Kapelle zelf. 

“Het klasje in Sint-Pieters-Kapelle behartigt hoofdzakelijk de belangen van onze plaatselijke fanfare maar volgt het leerplan en de decretale normen van de Muziekschool. Als leerling val je onder het officiële reglement van de school”, promoot secretaris Anke Coppens het opzet. “Er moeten evenwel minstens 10 leerlingen gevonden worden om dit klasje te kunnen organiseren. Bij wie het kriebelt om muziek aan te leren of wie als grote muzikant mettertijd in een leuke groep wil samen spelen hierbij dan ook een warme oproep om zich zo spoedig als mogelijk voor onze notenleerklas aan te melden en zo in de beste omstandigheden en dicht bij huis alle kneepjes van het vak aan te leren”.  
Overigens werd voor de cursus alvast al een algemeen leerprogramma opgesteld. Zo starten de lessen in september en moeten de leerlingen al in januari hun eerste nootjes kunnen spelen op een instrument. Die instrumentlessen worden wel binnen de fanfare onderwezen. Vanaf het tweede schooljaar volgen de leerlingen hun lessen instrument verplicht in de Muziekacademie, eventueel ook nog in combinatie met de fanfare. De lesdag dient nog in overleg met de directie en de leerkracht ingepland te worden.
Inschrijven kan tijdens de openingsuren van de Muziekschool. Alle info zoals leeftijden, data, uren, locaties en reglement zijn terug te vinden via www.gooik.be/academie . Meer info kan ook ingewonnen worden via anke.coppens (0496/47.81.13). Bij inschrijving in de Muziekschool is het alleszins ook aangewezen zo vlug als mogelijk de secretaris van de fanfare hiervan op de hoogte te brengen.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief