HERNE – Petanquers Herfelingen viert 15-jarig bestaan met knalbarbecue

C21

HERNE – Petanquers Herfelingen viert 15-jarig bestaan met knalbarbecue

Petanque_herfelingen_2016__1_
HERNE – Petanquers Herfelingen viert 15-jarig bestaan met knalbarbecue - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_2016__2_
HERNE – Petanquers Herfelingen viert 15-jarig bestaan met knalbarbecue - © Deschuyffeleer
 
Petanque_herfelingen_2016__3_
HERNE – Petanquers Herfelingen viert 15-jarig bestaan met knalbarbecue - © Deschuyffeleer
 
Vlaanderen_feest__petanque_herf___5___1296_x_972_
HERNE – Petanquers Herfelingen viert 15-jarig bestaan met knalbarbecue - Archief 'Vlaanderen Leeft 2015' - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van hun 15-jarig bestaan organiseerde de petanqueclub van Herfelingen een smakelijke barbecue voor hun leden en sympathisanten in de tuinen van café De Zoete Inval. Ondanks de dreigende regen- en onweerswolken werd het een heuse meevaller vooral door toedoen van kok van dienst en bestuurslid Ghislain Alaert, die zo zijn jarenlange ervaring, ook in dit kookdomein, kon etaleren.

Om de vijf jaar pakt het bestuur onder de aanhoudende impulsen van Lutgarde Cochez uit met een gezellig samenzijn in en rond het clublokaal De Zoete Inval. Nu was dit ook weer het geval. Er werd gekozen voor een sprankelende cava-aperitief aangevuld met een barbecue van uitstekende kwaliteit die mede deskundig was voorbereid door caféuitbater Patrick Devos. De avond werd afgesloten met een après-barbecue in het café zelf.
Het was in 2001 dat de petanqueclub door toedoen van Ghislain Alaert, André Van Geel, Gaby Ameys, Piet Gommers en Lutgarde Cochez het levenslicht zag. Sindsdien wordt er van Pasen tot Allerheiligen iedere vrijdagnamiddag op de twee banen aan de ingang van het kerkhof met de ballen zo dicht mogelijk naar de cochonnet gegooid. “Petanque brengt heel wat sociale contacten mee. En dat is toch wel heel belangrijk voor onze kleine dorpsgemeenschap. Ook zet het de spelers aan in beweging te blijven. Bovendien staan er de jongste jaren treffens met clubs en tornooien in naburige gemeenten op ons programma wat dan weer onze horizonten nog verruimd”, zegt Lutgarde Cochez.
Naast de wekelijkse partijen sprong de petanqueclub vanaf 2002 ook op de kar van ‘Vlaanderen Feest’. Daardoor konden subsidies verkregen worden voor het opzetten van een stratenkampioenschap ter gelegenheid van de helaas teloor gegane kermis het eerste weekend van juli. “Het werd toen met 28 ploegen meteen een groot succes, dat nu trouwens als klassieker in het dorpsleven nog blijft uitdeinen”, merkt Ghislain Alaert op.
“Bij de opstart van de club waren het vooral Aimé Derijcke en Pierre Somers van Herne die de eerste leden wegwijs maakten in deze toch wel bijzonder sociale sport”, geeft Lutgarde Cochez nog aan. “In het begin waren wij slechts met een vijftal spelende leden maar de jongste jaren schommelt dit aantal om en bij de vijftien”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief