HERNE – Uniek concert van BL!NDMAN [sax] in de St-Petrus en Paulkuskerk

C21

HERNE – Uniek concert van BL!NDMAN [sax] in de St-Petrus en Paulkuskerk

Lindman_sax_2016_herne
HERNE – Uniek concert van BL!NDMAN [sax] in de St-Petrus en Paulkuskerk - Affiche
 

Gisteren waren zij nog aan het werk op het ‘Festival d’Avignon’ en nu bereiden zij zich alweer uitermate gedreven voor op hun optreden op vrijdag 5 augustus om 18u in de St-Petrus en Pauluskerk in Herne. Het is dan ook bijzonder uitkijken naar het concert in try-out WATER&FIRE/Händel Revisited van BL!NDMAN [sax]. Het is meteen ook het concert waarmee de nieuwe feitelijke vereniging Kwadrant Plus muzikaal van wal steekt.

Het is reeds de derde keer dat BL!NDMAN [sax] in Herne in try-out gaat. Nu bewerkten Eric Sleichim en organist Reitze Smits met de Water Music suite en Music for the Royal Fireworks twee iconische werken van Händel voor saxofoon en groot orgel. Klankkleuren en klankintensiteiten van het saxofoonquintet en het kerkorgel gaan hierbij wonderwel mooi in elkaar op. Zoals het kerkorgel de snaarinstrumenten van Händel overneemt, zo nemen de saxofoons alle blazers over. Het bijwonen van dit uniek concert, overigens een niet te missen hoogstaand muzikaal evenement, is dan ook een uitgelezen kans.
Kwadrant Plus is alleszins bijzonder blij. Deze gelegenheid mogen zij immers aangrijpen voor hun start als nieuwe feitelijke vereniging in en voor ’t Groen Kwadrant.
De inkom voor het concert bedraagt 10€. Voor kinderen onder de 12 jaar is de toegang gratis terwijl jongeren onder de 18 jaar 5€ inkom dienen te betalen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2016
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief