HERNE – Mojito’s voor Think-Pink in bar ‘Estaminet de Maxx’

C21

HERNE – Mojito’s voor Think-Pink in bar ‘Estaminet de Maxx’

De_maxx_think_pink
HERNE – Mojito’s voor Think-Pink in bar ‘Estaminet de Maxx’ - © Deschuyffeleer
 
Dsc07532
HERNE – Mojito’s voor Think-Pink in bar ‘Estaminet de Maxx’ - © Deschuyffeleer
 
Dsc07539
HERNE – Mojito’s voor Think-Pink in bar ‘Estaminet de Maxx’ - © Deschuyffeleer
 

Gedurende de maand september neemt ook bar ‘Estaminet de Maxx’ langsheen de Assesteenweg in Kokejane deel aan de actie Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. Bij iedere verkochte lekkere huisbereide Mojito stoppen de uitbaters 1,5€ toe aan de actie. Met hun actie willen uitbaters Chris Deron en Ingrid Vandesande, die ook het aanpalend restaurant-brasserie ’t Fonteintje runnen, vooral een persoon uit hun kennissenkring herdenken die onlangs, volkomen moegestreden aan haar strijd tegen kanker, zelf uit het leven stapte via euthanasie.

De Think-Pink actie lijkt Chris Deron alleszins de geschikte partner om de bijeengesprokkelde bijdragen met de verkoop van Mojito’s aan het juiste doel te schenken. “Ik wou specifiek iets doen in de strijd tegen borstkanker”, geeft hij aan. “Eerst nam ik contact op met Kom op tegen Kanker, maar die beweging zet in op kanker in het algemeen. Er werd mij dan ook aangeraden contact op te nemen met Think-Pink die juist een specifieke campagne opzet tegen borstkanker”.
Borstkankercampagne
Think-Pink is de nationale borstkankercampagne. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Via haar website, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties gedurende het hele jaar vraagt Think-Pink dan ook meer aandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screeningsmammografie in het bijzonder. Think-Pink wil zo daarrond informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek steunen en geld inzamelen voor zorg- en nazorgprojecten.
De trendy bar ‘Estamimet de Maxx’ biedt zijn klanten niet alleen een knus interieur maar ook een stijlrijke bediening en dit aan democratische prijzen. Het is een uitgelezen ontmoetingsplaats om in een ontspannen sfeer te nippen aan een lekkere cocktail of aperitief of zorgvuldig geselecteerde bieren, wijnen en frisdranken. Spaanse invloeden zijn hierin zeker aan de orde. De bar is een bezoek zeker waard in het kader van een after-work drink, een gezellige avond of nog na een fikse wandeling of fietstocht in de bosrijke omgeving van het Bois de Strihoux.
Liefst een mooie nazomer
Uitbater Chris Deron heeft er alleszins een goed oog in dat zijn actie gedegen vruchten zal afwerpen. “Hopelijk schenkt september ons nog vele zonrijke nazomerdagen, want dan komt een cocktail als een Mojito ten volle tot zijn recht en kunnen wij Think-Pink een mooi bedrag overmaken”, verkondigt de uitbater. Stiekiem hoopt hij zelfs dat nog vele andere handelaars gelijkaardige initiatieven zouden nemen.
Naast de Mojito-actie kunnen in de bar ook nog als steun aan Think-Pink door zij die geen Mojito lusten mooie nacht-T-shirts met het opschrift Think-Pink aangekocht worden aan 8€. De eerstkomende dagen wordt de ganse actie overigens ook duidelijk zichtbaar gemaakt.
De bar ‘Estaminet de Maxx’ is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 16 tot 2u ‘s nachts. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief