HERNE – WTC Jong & Oud viert in alle gezelligheid 25-jaar bestaan

C21

HERNE – WTC Jong & Oud viert in alle gezelligheid 25-jaar bestaan

Dsc08013
HERNE – WTC Jong & Oud viert in alle gezelligheid 25-jaar bestaan - © Deschuyffeleer
 
Dsc08018
HERNE – WTC Jong & Oud viert in alle gezelligheid 25-jaar bestaan - De Rasbeekspurters © Deschuyffeleer
 
Dsc08020
HERNE – WTC Jong & Oud viert in alle gezelligheid 25-jaar bestaan - Een grote delegatie van het bestuur © Deschuyffeleer
 
Dsc08022
HERNE – WTC Jong & Oud viert in alle gezelligheid 25-jaar bestaan - 9u alles klaar voor de start © Deschuyffeleer
 

Wielertoeristenclub Jong & Oud met uitvalbasis ‘Café bij Latjes’ aan het station vierde in alle stilte haar 25-jarig bestaan niet alleen met fietstochten voor jonge gezinnen en voor wielertoeristen maar ook met flink wat attractieve animatie. Ondanks de druilerige voormiddag mocht de club toch om en bij de 200 fietsende sympathisanten, vooral van bevriende clubs zoals de Rasbeekspurters uit Herfelingen, verwelkomen op hun leuke feesthappening, die in de namiddag gelukkig toch nog kon rekenen op een deugddoend en mild najaarszonnetje. Een gedeelte van de opbrengsten gaan naar Meegaan, een vzw met roots in Herne en die zich bekommert om de opvang van afgestudeerde jongeren met een licht mentale beperking.  

Met hun fietstocht van 15 km in Herne zelf mikte Jong & Oud op de deelname van jonge gezinnen. Bij de 30 km deed die tocht ook al Rebecq aan terwijl de 75 km een echt parcours was voor liefhebbers van kuitenbijters. Daarvoor ging het dan ook via Rebecq naar Virginal, Ronquières, Soignies en Braine-le-Comte. Vanaf ’s middags konden de deelnemers en andere sympathisanten onder meer terecht op het stationsplein voor een hapje en een drankje alsook voor een gans pakket randanimatie met springkastelen, funny bikes, een initiatie éénwieleren en een hindernissenparcours.
Steeds een hechte groep
Samen met voorzitter Georges Berckmans mochten ook enkele pioniers van het eerste uur in 1991 zoals daar nog zijn Adelin Faucq, Pierre Van de Perre en Jef Neirinckx terugblikken op een geslaagd viering. “Wij zijn steeds een hechte groep gebleven en tellen momenteel 27 leden”, zegt de fiere voorzitter. “Bovendien zijn wij totaal onafhankelijk van sponsors en bekostigen wij alles met eigen middelen. Met uitzondering van ons logo is er dan ook geen enkele sponsor op ons truitje aan te treffen. Bovendien herbergt onze club zowel jonge als ietwat oudere leden”.
Over enkele weken wordt het seizoen afgesloten met een tijdrit. “Vanaf dan is het al uitkijken naar onze jaarlijkse pensenkermis. Met die opbrengsten proberen wij dan ieder jaar de financiële touwtjes aan elkaar vast te knopen”, aldus nog de voorzitter die hierin voluit wordt bijgetreden door André Luchtens, nog een oudgediende uit het gezelschap. André houdt er nu al jaren van gewoon met de groep mee te rijden en als het moet hier en daar een helpend handje toe te steken.
De clubleden gaan ook prat over hun jaarlijkse barbecue en hun gebruikelijk weekend in de Ardennen of in Frankrijk die overigens ook openstaan voor de gezinsleden. “Deze keer zochten wij de omgeving van Namen op waar wij een gite voor een 40-tal personen konden huren”, geeft Georges Berckmans verder aan. “Van daaruit maakten wij zowel op zaterdag als op zondag een fijne fietstocht. In onze club is het ook zo dat de leden de kosten hiervan grotendeels zelf dragen”.
Oudere fietsers bijzonder welkom

Jong & Oud ontwaakt ieder jaar in maart uit zijn winterslaap. Naargelang het seizoen vordert wordt de klassieke afstand van de zondagsritten dan opgedreven van 60 over 75 à 80 tot goed 120 km waarbij ook wordt deelgenomen aan tochten van de clubs met wie Jong & Oud goede banden onderhoudt. “Wij mogen gerust stellen dat onze leden in clubverband jaarlijks meer dan 2.500 km afleggen. Wel begint de leeftijd bij de oudere generatie toch wel hier en daar te knagen aan de sportieve prestaties. Wij kijken er dan ook naar uit om binnenkort met een tweede groep er op uit te trekken. Die groep zou dan bestaan uit de ietwat oudere leden en een gemiddelde snelheid van 25 à 27 km/u vooropstellen. Hierbij dan ook een warme oproep, zeker en vast ook naar de vroegere leden, om zich in die zin bij onze rangen te voegen”, aldus nog de voorzitter. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief