HERNE – Najaarskermis neemt een doorstart met een heus ‘Bierfest’

C21

HERNE – Najaarskermis neemt een doorstart met een heus ‘Bierfest’

Bierfest_herne1
HERNE – Najaarskermis neemt een doorstart met een heus ‘Bierfest’ - © Deschuyffeleer
 
Foorfuif
De Katholieke Kring is op zaterdagavond het decor van de ‘Foorfuif’ van Chiro Rif-Raf van Kokejane - © Deschuyffeleer
 
Foorfuif_1
De Katholieke Kring is op zaterdagavond het decor van de ‘Foorfuif’ van Chiro Rif-Raf van Kokejane - © Deschuyffeleer
 

Vooral door toedoen van de plaatselijke handelaarsvereniging krijgt de najaarskermis in het centrum, in de volksmond nog altijd de achterweisjoerskermis, tijdens het komend weekend van 23, 24 en 25 september een grondige facelift. Zo moet de avondmarkt op vrijdag plaats ruimen voor een heus ‘Bierfest’. Op zaterdag pakt wielerclub De Markspurters zoals gebruikelijk uit met haar koers voor junioren. En zaterdagnacht brengt ook Chiro Rif-Raf tot een stuk in de nacht leven in de brouwerij met zijn traditionele kermisfuif. Zondag is het dan familiedag.

“Door de minder goede opkomst van de jongste jaren hebben wij besloten de avondmarkt op vrijdag af te voeren en te vervangen door een leuk bierfeest met de kermisattracties op de achtergrond”, zegt Franky Timmermans namens ‘De Verenigde Handelaars’. “In dat nieuw project hebben wij alleszins een goed oog. Het brengt mensen samen in een ongedwongen sfeer met veel muzikale ambiance. En voor de plaatselijke handelaars en neringdoeners biedt het zeker ook nog kansen om goede zaken te doen. Hopelijk zijn de weergoden ons voor die primeur die avond alleszins gunstig gezind”.
Bierfest
Het ‘bierfest’ wordt opgezet naar het wereldberoemde Tiroler-model in het Duitse München met ambiance live music, strakke lederhosen, zwierende dirndljurken en bier. Op de geboorte van het nieuw project kan al geprosit worden vanaf 19u. Het Tiroler-gevoel was tot voor een 25-tal jaren steevast ook manifest aanwezig in de inmiddels ter ziele gegane feestzaal Tirol van Miel Clerebaut op de hoek van de Kapellestraat met de Kerkstraat. Die toenmalige legendarische feestavonden krijgen nu een verlengstuk, zij het dan wel nu in open lucht op het plein aan het gemeentehuis.
Wielerwedstrijd
Zoals het een echte volkse dorpskermis past is er op zaterdagnamiddag ieder jaar ook een wielerwedstrijd. Daar zorgt wielerclub De Markspurters dan weer voor. De club nodigt opnieuw de junioren uit met vertrek en aankomst aan het Parochiaal Centrum in de Lindestraat. De renners dienen goed 98 km af te leggen verdeeld over 12 ronden van goed 8 km. Naast het prijzengeld van 660€ is er ook nog bij iedere doortocht aan de aankomst een premie van 10€ te verdienen. De streek telt verschillende jonge renners die zo nu ook de gelegenheid krijgen hun kunnen te tonen voor eigen publiek. Zo gaat Arne Marit allicht op zoek naar een zevende seizoensruiker en ook van Jasper Kaesemans, Sander Rietjens en de andere beloftevolle renners van Cureghem Sportief-Bioagrico mag wellicht een sterke prestatie verwacht worden.
Foorfuif  
De Katholieke Kring is op zaterdagavond het decor van de ‘Foorfuif’ van Chiro Rif-Raf van Kokejane. Om daadwerkelijk de geest van het vernieuwde fuifreglement te respecteren en preventief te werken naar het jonge doelpubliek toe doopten de organisatoren nu de benaming om van ‘Mojito Night-fuif’ in ‘Foorfuif’. Overeenkomstig het nieuw fuifreglement zet de benaming van onder meer een fuif  best niet aan tot overmatig drankgebruik. Chiro Rif-Raf hoopt met zijn initiatief in die zin dan ook alleszins een voorzet te geven naar andere organisatoren toe.
Rond de fuif werden vanuit de organisatoren dan ook een aantal specifieke maatregelen genomen om excessen te voorkomen en alles in een prima gezellige fuifsfeer te laten verlopen. De leidingploeg kon voor het realiseren van haar nobel initiatief alvast ook rekenen op de steun van het gemeentebestuur en van de intergemeentelijke preventiemedewerkster Drugs, Alcohol en Tabak van het Pajottenland Bianca Vanreepinghen. Bovendien werden de snaren gelijkgestemd en initiatieven genomen om de overlast in de buurt te vermijden. En zo mag Herne ook zaterdagnacht hopelijk in een leuke kermissfeer baden. 
Familiedag
Met de familiedag op zondag zakken vele families en gezinnen gewoontegetrouw af naar het centrum voor een leuke babbel, een bezoek met de kinderen aan de kermisattracties en, als de weergoden het tenminste toelaten, een gezellig terrasje in of aan één van de dorpsherbergen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief