Eneco Tour doorkruist zondag ook HERNE

C21

Eneco Tour doorkruist zondag ook HERNE

Eneco_tour_2016
Eneco Tour doorkruist zondag ook HERNE - © Deschuyffeleer
 

De laatste en allesbeslissende rit van de Eneco Tour doet zondag 25 september ook Herne aan. De renners rijden dan over een afstand van 197 km van Bornem naar Geraardsbergen. En daar moeten dan zoals vorig jaar onder meer de Denderoordberg, de Bosberg en de Muur opnieuw zowel de finalerit als het eindklassement een definitief kleurtje geven.

De renners rijden omstreeks 13u09 na 56 km wedstrijd Herne binnen via de Assesteenweg in Herfelingen. Via het rond punt in Kokejane en de Groenstraat bereiken de renners dan het kruispunt aan de Patriot (13u23 – 65 km) om van daaruit af te stevenen op Geraardsbergen via de Geraardsbergsesteenweg.
Zeker nu de Eneco Tour geldt als ultieme voorbereiding op het wereldkampioenschap in Qatar kan de rittenwedstrijd doorheen Nederland, België en Luxemburg rekenen op een uiterst sterk deelnemersveld met onder meer uittredend wereldkampioen Peter Sagan, olympisch triomfator Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Alexander Kristoff, John Degenkolb, Tony Martin, Tom Dumoulin en nog tal van anderen.
Algemeen wordt verwacht dat de Ardennenrit van zaterdag en de finalerit naar de Muur in  Geraardsbergen zondag voldoende spankracht zullen inhouden om een spannend slot van de rittenwedstrijd te waarborgen. Intussen raakte wel bekend dat Eneco dit jaar de laatste keer fungeert als sponsor en als naamgever van de rittenkoers. Het is het sportbedrijf Golazo dat de organisatorische fakkel en de UCI-licentie van de wedstrijd overneemt. 
Samen met de Gooikse Pijl, die overigens dezelfde dag verreden wordt, maakt de doortocht van de Eneco Tour alleszins een mooi einde aan het wielerseizoen in onze streek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief