HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes

C21

HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes

1_naaimiekes_dec_2016__6_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - Marlies, Annelies, Wendy, Jolien, Nina, Truus, Elke, Leen, Maya en Anouchka - © Deschuyffeleer
 
Naaimiekes_dec_2016__1_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - © Deschuyffeleer
 
Naaimiekes_dec_2016__4_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - © Deschuyffeleer
 
Naaimiekes_dec_2016__8_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - © Deschuyffeleer
 
Naaimiekes_dec_2016__10_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - © Deschuyffeleer
 
Naaimiekes_dec_2016__11_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - © Deschuyffeleer
 
Naaimiekes_dec_2016__15_
HERNE – Geschenkenbeurs van de Naaimiekes andermaal een groot succes - Lutgarde Cochez (Verenigde Handelaars) © Deschuyffeleer
 

De geschenkenbeurs die nu toch al voor de derde keer werd opgezet door de Naaimiekes in het Bavocentrum in Herfelingen voor het goede doel mocht ook deze keer veel sympathisanten verwelkomen. Die konden er alvast terecht om in alle gemoedelijkheid uit te kijken naar originele Sinterklaas-, Kerst- of Nieuwjaarscadeautjes.

De voorbije weken hadden de Naaimiekes, vooral onder de impuls van Marlies, Jolien en Elke, de handen vol om met hun stikmachines en het bijhorend handwerk allerlei leuke spulletjes voor onder meer baby’s en kleine kinderen aan te maken. De meest in het oog springende zaken waren hierbij wolkenkussentjes, brabbelslabbetjes, vlaggenlijnen, verjaardagskronen, tuttenkoorden, sleutelhangers en grote en kleine manden. De organisatiekern kon overigens hierbij rekenen op de daadwerkelijke steun en hulp van een 40-tal medewerksters, onder wie een 30-tal stiksters en een 10-tal coupeuses. En ook enkele mannelijke partners lieten zich geenszins onbetuigd en stonden zo in voor de kleine afwerkingen.
Originele creaties
Tijdens de beurs werden al die originele creaties, meestal in de trendy-kleuren grijsgroen, oudroos en roestbruin, door de Naaimiekes dan ook te koop aangeboden. Ook enkele externe standhouders mochten er trouwens hun koopwaar aan de vrouw of de man brengen. Zij waren evenwel op voorhand eveneens bereid gevonden 10% van hun winst af te dragen aan de actie. Voor de gezellige sfeer konden de bezoekers ook genieten van lekkere drankjes en heerlijke hapjes. Vooral de alom geprezen pannenkoeken van meester-kok/patissier Ghislain Alaert  vonden hierbij een grote afzet.
Ook dit jaar zijn de opbrengsten bestemd voor de gebruikelijke eindejaarsactie van Studio Brussel voor het goede doel. Dit jaar wordt dit ‘De Warmste Week’ waarbij van 18 tot 24 december geld wordt ingezameld voor meer dan duizend goede doelen onder meer ook door het inrichten van een Warmathon in alle Vlaamse provincies en ook in Brussel. De actie wil zo, zoals elk jaar trouwens in de koude winterweken, de harten verwarmen, deze keer onder het motto ‘Iedereen zorgt voor iedereen’.
Kinderkankerfonds
Bij de eerste actie in 2014 haalden de Naaimiekes meteen zo maar efkens 5.000€ op. En vorig jaar liep het resultaat zelfs op tot 5.350€. De betrachting is dan ook dit jaar nog beter te doen. Vanuit het gemeentebestuur kunnen zij voortaan alvast ook rekenen op een cheque van 85€ en op de aankoop van een set babyspullen bij iedere geboorte van een nieuwe inwoner. En ook Studio Brussel maakte de originele actie van de Naaimiekes alvast bekend tijdens zijn uitzendingen.
Een delegatie van de Naaimiekes mag zich dan ook nu al opmaken om terug hun bijdrage gaan te bezorgen aan Studio Brussel in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. In principe zijn de opbrengsten van actie van de Naaimiekes terug bestemd voor het Kinderkankerfonds. 

Bij het verlaten van de zaal was er Lutgarde Cochez die namens de Verenigde Handelaars  de bezoekers voorzag van raad en daad bij het invullen van de formulieren van de Eindejaarsactie  van de vereniging en die, mits een portie geluk, kunnen leiden tot het winnen van een luxe-Samsung-koelkast. Een actie die loopt tot 31 december.         

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief