Niet al te veel interesse voor het infomoment van PajoPower in De Kring in Herne

C21

Niet al te veel interesse voor het infomoment van PajoPower in De Kring in Herne

Editie_herne_pajo_1__kopie_
Noel gaf meer uitleg.- Foto Marc Colpaert
 

 Neen, de grote massa was niet op de afspraak op dinsdagavond 19 maart in De kring in Herne, waar PajoPower meer kwam vertellen hoe een energiecoöperatie te werk gaat en wat de mogelijkheden zijn in het Pajottenland. De coöperatieve vennootschap PajoPower legde trouwens 68 panelen op het dak van De Kring, om zoveel mogelijk hernieuwbare energie te leveren aan de Kring en het overschot te delen met de andere gemeentelijke gebouwen of op het net te injecteren. 

 
Energiecoöperatie PajoPower organiseerde een infomoment in De Kring in Herne op datum van dinsdag 19 maart. De interesse was absoluut niet groot en met moeite kwamen 10 mensen luisteren naar de boeiende uiteenzetting van Noël Sissau van PajoPower. Hij gaf meer uitleg over de bedoeling van deze infoavond en wat we kunnen doen als persoon om het klimaat en de opwarming tegen te gaan. Noël gaf al dadelijk mee dat betogen tegen de opwarming van de aarde niet veel bijbrengt. Ook de vele klimaatakkoorden die de afgelopen jaren werden afgesloten helpen ons geen bal vooruit, zo horen wij in de vergadering, want de uitstoot van CO2 daalt niet, integendeel de uitstoot blijft maar stijgen en dat is absoluut geen goede zaak voor ons klimaat en onze kinderen en kleinkinderen.
 
 PajoPower plaatste 68 zonnepanelen op De Kring in Herne. In samenwerking met het lokaal bestuur Herne kan op deze manier de energiekost van de uitbating naar beneden gebracht worden en is een stabiele prijs voor jaren gegarandeerd. De aanwezige mensen kregen ook nog tal van tips mee wat ze zelf kunnen doen tegen de opwarming, zoals het plaatsten van een warmtepomp en investeren in duurzame projecten. Voor dit laatste kunnen ze een beroep doen op PajoPower.  
 
PajoPower cv werd opgericht in 2014 met als zetel in Paddenbroek, Gooik met 526 vennoten. 1 300 000 € geïnvesteerd in HE projecten. Actief in 16 gemeentes. Equivalent van 500 gezinnen,  21 pv- projecten / 5 e-deelwagens / 17 laadpunten, 2 ledverlichtingsprojecten. Onderzoek rond klimaatwijken, wijkbatterijen enz.
 
 
Meedoen als vennoot wel dat kan via overschrijving -geen broker, geen instap- of uitstapkosten en vanaf 250 €,  Jeugd- en sociale aandelen aan 50 €
voor meer informatie ga een kijkje nemen op de website van PajoPower.
 
Noodzaak:
 
* BETAALBARE ENERGIE ZONDER SPECULATIE
* CONTROLE OVER DE ENERGIEPRIJS
* DUIDELIJKE INFORMATIE
* 100% LOKAAL
* 100% HERNIEUWBAAR
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief