LENNIK - BuBaO Lentekind wil zich profileren als techniekschool

C21

LENNIK - BuBaO Lentekind wil zich profileren als techniekschool

Editiepajot_lennik_techniek_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

BuBaO Lentekind uit Lennik is een lagere school buitengewoon onderwijs (Type 1 en 8). Vorig jaar zijn zij met een kernteam van de school in een werkgroep techniek gestapt georganiseerd door de provincie Vlaams Brabant. Van 29 mei tot en met 1 juni organiseren zij een techniekweek.

 Na een jaar van vooral "theoretische" inspanningen zijn ze dit schooljaar praktisch aan de slag gegaan. Op korte tijd zijn er al héél wat dingen veranderd, zo heeft Johan De Bus zijn klas overgelaten om voor een achttal uren per week techniekcoach op de school te worden.
De ouders van de kinderen hebben een grote inzamelactie gehouden waardoor men nu beschikt over een schitterende technotheek. In maart hebben ze voor de hele school een techniekdag georganiseerd met 's avonds een kijkmoment voor de ouders.
Eind mei, namelijk van 29 tot 1 juni organiseren ze voor de oudste klassen een techniekweek. Techniek is de toekomst en door al deze inspanningen willen zij zich meer en meer gaan profileren als de techniekschool van de buurt. Sinds vorige maand zijn zij ook officieel een pilootschool voor andere lagere scholen geworden. Dit wil zeggen dat zij vanaf volgend schooljaar bij Lentekind in Lennik  een kijkje mogen komen nemen om techniek ook bij hen op school een duwtje in de rug te geven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief