PAJOTTENLAND - Nieuw de carnavalsbus

C21

PAJOTTENLAND - Nieuw de carnavalsbus

Marc_carnavalbus__kopie_
Nieuw de carnavalbus brengt u gratis naar huis. - Foto Felix Merckx
 

 Een carnavalbus moet er voor zorgen dat carnavalvierders in Halle opnieuw veilig thuis geraken in Bever, Herne, Lennik, Pepingen, Gooik en Galmaarden. Ook van uit Sint-Pieters-Leeuw zijn er nachtbussen naar en van Halle tijdens de carnavaldagen.

Op initiatief van de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland, in samenwerking met jeugdregio Pajottenland, De Lijn Vlaams-Brabant en de lokale besturen wordt er van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart een gratis carnavalbus ingelegd vanuit Halle naar het Pajottenland. De jeugdraden van de gemeenten Bever, Herne, Lennik, Pepingen en Gooik reageerden positief op een bevraging omtrent deze carnavalbus. Onder het motto ‘de carnavalbus es doeë‘, wil de preventiedienst een gerichte preventiecampagne voeren ter voorkoming van rijden onder invloed.

Deze carnavalbus wordt ingelegd omdat er s ’nachts geen bus aanbod van De Lijn is. Hij zal een eerste keer rijden om 3 uur en een tweede keer om 5 uur. De carnavalbus zal steeds vertrekken op de Ninoofsesteenweg N28 aan de Carrefour in Halle. De inwoners van het Pajottenland die met de bus naar carnaval Halle willen gaan, kunnen gebruik maken van de gewone dienstregeling van De Lijn. De carnavalbus zal het centrum van de 6 gemeenten bedienden.

Daarmee volgt het Pajottenland het voorbeeld van de stad Aalst en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw waar er reeds enkele jaren een carnavalbus georganiseerd wordt.

De pendeldienst is een gratis, intergemeentelijk aanbod voor onze Pajottenlandse carnavalisten. Een overzicht van het traject, opstapplaatsen en dienstregeling kunt u terug vinden via www.delijn.be . Inschrijven of betalen hoeft niet. De politie kondigt wel aan dat ze gericht dat weekend gaan controles uitvoeren op wagens die vanuit Halle vertrekken richting Pajottenland, dus wie zeker wilt spelen moet ofwel niet drinken ofwel drinken en de carnavalsbus nemen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2014
Marc Colpaert
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief