LENNIK - Kasteel van Gaasbeek wordt weer tot leven gebracht

C21

LENNIK - Kasteel van Gaasbeek wordt weer tot leven gebracht

Kasteel_van_gaasbeek
EP

In 2014 wekt het Britse kunstenaarscollectief WildWorks het kasteel en zijn voormalige bewoners weer tot leven. Onlangs nog maakten zij van Kensington Palace in Londen een betoverend universum dat niemand onberoerd liet. WildWorks creëerde er een mysterieuze wereld van pakkende emoties en fragiele poëzie. Dat zal ook zo zijn in het kasteel van Gaasbeek van 20 april tot 9 november

Het Kasteel van Gaasbeek wordt in hun handen een levend organisme dat zijn eeuwenoude herinneringen op je loslaat. Dramatische en intieme momenten wisselen elkaar af in een labyrint dat speelt met ‘tijdslagen’ en personages.
Performance, installaties, soundscapes, licht- en schaduwspel heffen daarbij de grenzen tussen erfgoed en kunst, tussen geschiedenis en fictie op.
Men leeft mee met de tragiek van Egmond, ontmoet de excentrieke wereldverbeteraar Paul Arconati en de hartstochtelijke markiezin Arconati Visconti.
Jeroen D’hoe componeert voor de gelegenheid een nieuwe kasteelpartituur en Tim Van Steenbergen belichaamt in zijn markante kostuums een fusie van vorm en inhoud, met tijdloze schoonheid als resultaat.
Een spannend, grensverleggend project waarin mensen en erfgoed elkaar ontmoeten en het kasteel zijn rol als Gesamtkunstwerk voor het eerst voluit kan spelen.
Praktische informatie / van 20 april tot en met 9 november 2014, tickets kosten € 10, reductie- en groepstarief € 8 p.p., € 1 tot 18 jaar, gratis tot 7 jaar. Meer informatie: Marieke Debeuckelaere, T. 02 531 01 45 of marieke.debeuckelaere@cjsm.vlaanderen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief